2 entry daha
  • şehir merkezinden aracım ile evime gitmek için iki farklı mahallenin üzerinden geçiyorum. ilk mahalleyi geçtikten sonra kavşaktan sağa dönüp diğer mahalleye giriyorum. daha sonra ikinci mahalleyi bitirip kavşaktan sola dönüyorum.

    bir gün akşam 11 sularında eve giderken aynı şekilde yola çıktım. ilk kavşak karşıma çıktığında ikinci mahalleyi bitirdiğimi ve sola dönmem gerektiğini farkettim fakat sıkıntı şuydu ki ben ilk mahallenin sokağına bile girdiğimi hatırlamıyorum. yorgunluk yoktu, kafamı birşeye takacak bir düşünce hali yoktu, alkol sigara uyuşturucu vb. kullanmıyorum.

    şok bir vaziyette yolun ortasında kaldım öyle. sanki birisi ana menüden direkt olarak bir sonraki chapter'ı yüklemişti.

    edit: bir çok yazar arkadaş bu durum hakkında beni bilgilendirdi. başıma gelen şey aslında günlük hayatta bir çoğumuzun başına gelse bile yukarıdaki olayın terim haline (bkz: highway hypnosis) deniliyor. kısacası bu olay sürüş anında tıpkı bisiklet süren birisinin bir süre sonra denge sağlama işini bilinç dışı yapması gibi özellikle uzun yolda ya da rutin sürüşlerde sürüş ile ilgili kontrolü omuriliğin devralması ve gidilen yolun bir kısmının hatırlanmaması şeklinde açıklanabilir.
207 entry daha
hesabın var mı? giriş yap