14 entry daha
  • -odessa da ticaret bolum 1

    odessa`da sanildiginin aksine en zor musteriler kadinlar degil erkeklerdir. bu ogrenilmesi gereken en buyuk ticaret kuralidir. ikinci olarak turkiye`de sanildiginin aksine musteri velinimet falan degildir, musteri hakli falan da degildir. musteri olsa olsa orospu cocugudur. alsa da almasa da yavsaktir ve kovulmaya, azarlanmaya mahkumdur. odessa`da erkek ayakkabisi satmak deveye hendek atlatmak oldugu gibi, deri-kosele ayakkabi satmak enayiliktir, hiyarliktir. burda erkekler koyundur, kadin otur der oturur ayakkabiyi begenir giydirir, begenirse de alir. erkek aynaya bile bakmaz, zaten kendi de aynanin karisi oldugunu soyler. bu nedenle esiyle gelmis bir erkege ayakkabi satarken -zaten tek basina hayatta almaz bosuna satmaya ugrasmayin- erkek yerine ayakkabiyi kadina gostermek akillica olur.
    bunun disinda ticaret yaparken saticida aranan ozellikler cok onemlidir. bir kere satici kovmayi bilmelidir. 2 modeli begenmezse ucuncuyu gostermek yerine aliyorsan al almiyorsan siktir git deyiniz, yuzde yuz alacaktir. 1500 model bulunan dukkanda musteri yavsagi, eger yumusak satici bulursa bu modellerden hicbirini begenmeyecegi gibi bir ihtimal de satin almayacak sizi sinir edecektir.
    odessada ayakkabi tercihi turkiyeye gore coooooook cok farklidir. bir kere ici kurklu olmalidir ayakkabi, ici kurklu bok verirseniz onu da giyerler. ikincisi yazin bu adamlara delikli ayakkabidan, beyaz ayakkabidan baska hicbir sey giydiremezsiniz. turkiye`deki o zarif ayakkabilar ince burunlar burda bes para etmez. guzelim ayakkabilari 20 ila 30 dolardan satarken aglamakli olursunuz.
    ha bunun disinda bu gerizekalilar deri nedir bilmezler. cin pazari donlarina kadar girmistir ve bu okuzler parlak bakimli cin ayakkabisini deri sanarlar. o nedenle bu yavsaklara turk mali ayakkabi satmak pek akil kari bir ticaret olayi degildir.
    bir diger ticaret kurali, ozellikle giyim isi yapanlar icin kabindir. odessa`da kabine falan gerek yoktur, bu gotler kabin nedir bilmez cunku ortalik yerde soyunur giyinirler. ayakkabi saticilari icin de oyle ozel puflara aynalara falan gerek yoktur. yavsagin eline bir cekecek verirseniz o isini gorur, aksi takdirde onunla cok ilgilendiginizi gorup simaracaktir bu serefsizler.
226 entry daha
hesabın var mı? giriş yap