7 entry daha
  • insanı derinden sarsan başarılı bir durum ve karakter tahliline sahip,ayn rand kitabı.ayn rand ve fikirleri söz konusu olunca unutulmaması gerekn bir nokta olduğunu düşünüyorum.şöyle ki bir nevi otobiyografisi olduğunu açıkladığı bu kitabı da göz önüne alırsak,biz normal fanilerin,hayal dahi edemeyeceği değişimlerden inanılmaz hız ve acı ile geçmiş kimselerin insanı bazı duyguları haklı olarak güdük kalabilir.bu nedenle ayn rand'i fazla bencil olarak eleştirmek,yaşadıklarını hafife almak ve en önemlisi onu anlamamak olur.
    kira ayn rand'in da dediği gibi yetenekleri,kararları ve inançları ile ayn rand'in ta kendisidir. leo ayn rand'in belki bir zamanlar çok sevdiği bir sevgili,bir dost,bir kardeş olabilir aynı özgürlük fikri ile devrime ve getirdiği acımasızlıklara savaş acan ama yenilen,yenildigi icin ayn rand'i hep eksik bırakan.andrei ayn rand icin devrimin görmek istediği yüzüdür,hatasının farkına varan ve bu hatanın telafisi icin kendini yok eden,aynen devrimden de beklediği budur ayn rand'in.
    vasili eniste,yaşlı ve yordun avrupadır demokrasiye inanan ama sadece hayal kurabilen onları gerçekleştirecek gücü olmayan.
    dedim ya derinden etkileyen bir kitap,durusuma sıkı sıkı sarılmamı sağlayan bana neye neden inandığımı yeniden hatırlatan kitap...
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap