175 entry daha
  • tanrıya şükür mahkemelerde bazı ekşiciler karar mercii değil. yoksa ülke zıvanadan çıkardı.

    birini kalbinden bıçaklayıp öldüren ve olay yerinden kaçıp saklanan kişinin nefs-i müdafaa kapsamında az ceza alacağını veyahut beraat alacağını düşünüyorlar. hatta kararı verenler var.

    siz savcıyı, hakimi salak mı zannediyorsunuz? davaları karara bağlarken suçluların anne ve babasının, yakınlarının ifadesine bakıp mı karar verdiklerini düşünüyorsunuz? neymiş meyve bıçağıymış ve çocuk karıncayı bile incitmezmiş. öyle de pırlanta gibi bir çocukmuş. zaten savcı şu ifadeyi okuyunca bırakın çocuğu tutuksuz yargılansın der kesin. çünkü savcı kanun adamı değil adeta bir güzin abla. bazı mallar öyle zannediyor.

    savcı adli tıptan raporu bekleyecek. tutanak tutacak. o bıçağın meyve bıçağı olmadığını zaten şimdiden biliyordur. ölen suç makinasının kaç dosyası olduğuna bakmazlar. hukuk her olayı somut delillerle değerlendirir. burada olan şey yumrukla kavga eden birine bıçak çekip kalbinden bıçaklayan başka biri var. şartlar daha baştan meşru müdafaa kapsamına girmiyor. ayrıca hadi bıçakla korkutmak veyahut yaralamak istedi desek bıçak direk kalbe saplanmış. hayati önem taşıyan organ hem de en önemlisi. bacağından bıçaklasa basit yaralamadan yırtardı. adam ölmüş. kaç dosyası olduğuna savcı bakmaz. genç bıçaklayıp öldürüp kaçmış. teslim olma durumu yok. indirimlerden pek bir şey beklemesin.

    adli tıptan gelecek rapora göre ve bütün ifadeler alındığında dava yolunu bulur. 8 ila 12 sene arası bir şey çıkar. üzerinize vazife olmayan şeylere karışmamayı öğreneceksiniz.
106 entry daha
hesabın var mı? giriş yap