• izleyememiş olsam da annemin anlatımı ile içimi parçalamış bir olaya vesile olmuş denemedir.
    ...annemin adımı haykırması ile panik halinde yanına koştum. sesi çok kötüydü, belli ki kötü bişeyler olmuştu.. "ne oldu?!" dedim. ağlamış canımın içi.. tombik yanakları ıslak, al al olmuş. beş yaşında bir çocuk edasıyla sol eli ile gözünü ovuşturuyor, sağ elinde de tv kumandası var ve televizyonu kapatmış. "tavşan öldüü!!" dedi. "tavşan kim?!" dedim. hala ne olduğunu anlamaya çalışıyordum. sonra anlatmaya başladı..
    stüdyo 4 isimli televizyon programında savaş ay bir sihirbazlık gösterisi yapmaya çalışmış ve şapkadan tavşan çıkartmış. hayvan şapkadan çıkınca kasılıp kalmış titremiş falan sonra altına işemiş (annem bu kısmı anlatırken minicik boyuyla tavşanın taklidini yapmaya çalışıyordu.. bir sevimli oldu ki sormayın.. o yüzden bu kadar fena etkilendim belki de) tavşan altına işeyince de savaş ay bunu masaya koymuş ama o da nesi!? hayvancık ölmüş!
    ... ya da annem öldüğünü sanmış bilinmez.. neticede bir buçuk yıl aradan sonra yeniden sözlüğe yazmamı sağlayacak kadar tavşanın akıbetini merak etmeme neden olmuş illüzyon denemesi olmuştur.

    not: annem, savaş ay'ın tavşanla işi bittikten sonra nasıl pişmiş kelle gibi sırıtarak tavşan dışında herşeyden bahsedişinin de taklidini şahane yaptı ama onu burada tarif etmeyeceğim zira savaş ay'dan zerre kadar hazzetmem; şimdi kötü benzetmeler yaparım, hakaret gibi(!) olur.
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap