252 entry daha
  • türkiye saati ile sabaha karşı 4te başlayacak ödül töreni. kırmızı halı ise 2 buçuk civarı başlayacak. ben yine her zamanki gibi tahminlerimi yapmaya geldim ama her zamanki gibi aday olan olamayan filmler hakkında da yorumlar yapıcam ki okuyan suserlar burdan izlencek çerezlik filmler hakkında tavsiye almış olsunlar.

    en iyi kadın oyuncu: bunu judy ile renee zellweger’e vercekler. renee ablamla alakalı çok bi yorum yapmak istemiyorum en iyi oyunculuğunu sergilediği filmi değil. filmin kendisi de son derece sıradan zaten. ben olsam harriet’taki harika oyunculuğu ile cynthia erivo’ya veririm ama söylemeden edemicem film çok kötüydü. bu denli önemli ve etkili bi karakteri ancak bu kadar kötü portre edebilirdi bi film maşallah becermişler yani. charlize christian bale’in kadın versiyonu olarak yine bedenen müthiş bi transformasyon geçirmiş tanınmaz hale gelmiş ama galiba bu pazar eskidi artık. diğer adaylar soirse ronan ve scar jo. ikisinden herhangi biri ödül alırsa üzülmem. little women 30 defa remakei yapıldı artık yeter. ama marriage story yılın
    en iyi filmlerinden biriydi. scar jo’nun oyunculuğu da nefes kesiciydi. bu listede maalesef the farewell’deki muhteşem muhteşem oyunculuğuyla awkwafina yok. the nightingale’da korkunç oynayan mesela aisling franciosi o da yok. lupita nyongo yok. official secrets’ten keira knightley yok. yok yok yok. efsane efsane kadın oyuncular var ama yok abi listede.

    en iyi erkek oyuncu: joaquin phoenix hocam en nihayetinde bugün oscar’ını alacak. antonio banderas kariyerinin en iyi performansını pain and glory’de sergiledi. film de çok güzeldi. lighthouse’daki efsanevi performansıyla willem defoe nerde? yok. peki uncut gems’de rahatsız edici derecede iyi oynayan adam sandler? yani bunlar sizin oscar adaylığını değerlendirdiğiniz kriterlerde mis gibi filmler bu kriterleri biz koymadık ki.

    en iyi yardımcı kadın oyuncu: laura dern. ne yaptı da mesela marriage story’de bu ablamız oscar’ı alacak ben bilmiyorum. film harika, senaryo harika, hikaye harika, iki ana karakter müthiş. ama bu ablamız yani iki tribe girdi tanrı ve kadını tartıştığı sahnede tamam bu mu olay? diğer adaylara bakıyorum ama aradığımı yine bulamıyorum maalesef. zhao shuzhen nerde? diğer aklı başında ödül törenlerinde (spirit awards) ödülünü alıyor zaten ama oscar’lar bi tuhaf yani. booksmart’tan beanie feldstein nerde örneğin gencecik yaşına rağmen bütün filmi taşıdı. booksmart bu arada yılın en komik filmlerinden biri mutlaka izleyin.

    en iyi yardımcı erkek oyuncu: brad pitt. adam kariyeri boyunca unutulmaz filmlerde oynadı oscar’ı alcağı filme bak. ikinci bir leo vakası. al pacino ve joe pesci the irishman’de muhteşem oynadılar ama sürpriz beklemiyorum. mesela parasite’ı çok beğendiniz güzel nerde ulan o zaman o kadar yardımcı erkek oyuncu rolündeki adam? kang-ho shong mesela en sevdiğiniz kore filmlerinin bir çoğunda var (memories of murder, the host, snowpiercer). versene adama işte adaylığı nolcak sanki.

    en iyi yabancı film: zannediyorum bunu parasite’a vercekler hakettiği en iyi film ödülünü başkasına vercekler. keşke yanılsam. film gibi film. neden bir sinemasever olduğumuzu bize yine yeni yeniden hatırlatan bir film. bu listedeki bütün filmler yine her zaman olduğu gibi harikulade. almodovar hocam pain and glory’de müthiş bi iş çıkarmış. les miserables zira öyle. memleketimin filmi honeyland şeker şerbet gibi bi film. en iyi belgesel listesinde de var. ya bu listeyi ben yerim ya. eksikler var ama bişey diyemiyorum memnunum bu listeden.

    en iyi belgesel: bilmiyorum. for sama’ya verseler hoş olur. for sama ve the cave bezner işler. honeyland alsa keyfim yerine gelir. obama’lara jest olsun diye american factory’ye de verebilirler. bu arada biraz siyaset severler the edge of democracy’yi kaçırmasınlar. latin amerika ilgisini çekenler size sesleniyorum beğenirsiniz.

    en iyi animasyon: benim için en önemli kategorilerden biri ?? seviyorum animasyon filmlerini. frozen 2 burda yok. güzel. keşke ı lost my body alsa. toy story 4 (4 ne abi dizi oldu bu saatten sonra) ve how to train your dragon 3 (3 mü tamam yeter artık) bunlar miladını doldurdu hepimiz güldük eğlendik beğendik orijinal işlere yönelelim. missing link golden globe’u aldı oscar’ı da alırsa şaşırmam.

    en iyi senaryo (orijinal): bunu tarantino’ya vercekler gibi duruyolar ama vermemeleri lazım. bruce lee olayı bi fiyasko. o kadının adı neydi sharon tate kadın kendi hayatının hikayesinde figüran oldu lan yazık. küçücük çocukları erotize etmeler kadınların hepsini horlayalarak göstermeler filan bu olmaz. film güzel ben beğendim ama senaryo kırık. hele ki en iyi senaryo değil. hele ki parasite varken hiç değil. marriage story tıpkı bir tiyatro oyunu gibi şaheser. knives out bile senaryo oyuncuları almış yukarı taşımış bi tık öteye taşımış kayda değer bi film mesela.

    en iyi senaryo (adapted): jojo rabbit’e vercekler sanıyorum. beni üzmez. jojo rabbit’i ben beğendim. tatlı bi film. bazı yerleri de şaşırtıcı bir şekilde çarpıcı ve vurucu. (ayakkabı sahnesi sana söylüyorum allahsız) greta gerwig’e kendilerini affettirmek için bunu verebilirler ama kadın bunu değil yönetmenliği haketti bana göre. yani bu artık ‘gofret yok ama al lolipop’ olayı bıktırdı bizi. bunu geçelim.

    en iyi yönetmen: 1917 ile sam mendes alcak. parasite son birkaç gündür bir momentum yakaladı. o kadar güzel o kadar tatlı o kadar hoş olur ki alsa. yine erkek hegemonyası altında bir yıl. ad nauseam tartışıldığı için yorum yapmıyorum.

    en iyi film: 1917. yalan yok filmi seyretmedim henüz. gelmedi aq bi türlü napalım. once upon a time’ın almasındansa 1917’yi tercih ederim. ama böyle kötünün iyisi diye tercih olmaz. parasite alırsa haketmiş olur. joker alırsa üzülmem. the irishman, ford v ferrari bunlar güzel filmler gerçekten. bu listede mesela us yok, uncut gems yok, the farewell yok, atlantics lighthouse portrait of a lady on fire penaut butter falcon yok. herşeye rağmen bu listedeki filmler seyredilmeye değer.

    2019 sinemaseverler için iyi bir yıldı. 2016’dan sonra beni en çok heyecanlandıran yıl bu yıl oldu. oscar’lar da fena değil. a klas oyuncular bu yıl oscar’larda olcaklar. eğer vaktiniz varsa seyretmenizi tavsiye ederim.
594 entry daha
hesabın var mı? giriş yap