622 entry daha
  • oscar'ın asla sadece oscar olmadığını gösteren film.

    1917'nin geciken vizyon tarihleri ve oscar adaylığına neredeyse son anda başvurmuş olması gereken sükseyi yapamamasına sebep oldu. parasite hakkında oldukça oldukça olumlu düşünüp özellikle ilk bakışta çok etkilenmiş olmama karşın 1917'yi oscar'a daha yakın buldum hatta ikinci seçenek olarak once upon a time in hollywood dedim. bunda ilk etken elbette bir amerikan-ingiliz yapımının muhafazakâr bilinen akademi camiâsına daha mâkul geleceği görüşü idi.

    güçlü bir ülkeyseniz, yatırımınızı bilinçli ve akılcı biçimde yapıyorsanız sistemin içine parazit gibi sızarak kendi akışınızı buluyorsunuz. en iyi yabancı filmler sony pictures firmasıyla amerika pazarına girip güçlü bir lobiyle en iyi yabancı film oscar heykelciğini alıp uzaklaşırdı. parasite ise cj entertainment gibi amerikan pazarına yatırım vaadinde bulunan güçlü bir şirketle büyük iş yaptı. son iki ayda bong joon ho röportajı yapmayan televizyon ve youtube kanalı kalmadı. kendisini geçin çevirmeni* bile epey popüler oldu. cj entertainment 2020 yılında en az üç büyük bütçeli amerikan yapımını destekleyecek. ülkemizde mars entertainment group olarak bilinen ''yeni cem yılmazlar yaratacak'' olan firmanın da uluslararası faaliyet gösteren çatı ismidir cj entertainment.

    sinema'da asya'nın yükselişi mi dersiniz yoksa güney kore'nin asya'daki çin kültür tekeline karşı amerikan himayesine alınması mı dersiniz bilmiyorum, güney koreli firmalar sadece sinemayla değil resim ve müzik alanında da ciddi bir kuşatma gerçekleştirmiş durumda. beni asıl merakta bırakan ise akademi'nin bu yenilikçi tavrını sürdürüp sürdürmeyeceği. zirâ bu yönelim sayesinde oscar törenleri cannes gibi önemli ve saygın bir festival ve film marketi durumuna gelebilir. hali hazırda önemli bir pazar, fakat saygınlığı su götürür.
351 entry daha
hesabın var mı? giriş yap