5 entry daha
  • demosundan savaş sisteminin pek de değişikliğe uğramadan, grafiklerin ve animasyonların geliştiridiği gözlemlenmiş oyun. tabii ofişıl açıklamalarda mass flee nin yani bir grup askerin kaçmaya başlaması üzerine bütün ordunun savaş mahalini terketmek üzere topuklamasının en aza indirgendiği, kaliteli askerlerin işler iyice boka sarmadan yerlerinden ayrılmayacağı söylenmekte.

    demosunda ayriyetten defansif zımbırtılar da göze çarpmakta. okçuların önüne atlılara karşı önlem olarak kazıklar dikilmiş. historical battle olduğu için dizilişte vs'de bir değişiklik yapılamıyor ancak heralde normal campaign'de savunmadaki ordunun önceki oyunlardaki asker sayısına göre siege equipment yapma puanına dayalı olarak askerleri yerleştirme esnasında bu defansif zımbırtıları dikme şansımız olacak.

    yapay zekanın ne derece geliştirildiğini de öğrenmek için sanırım oyunun çıkmasını beklemekten başka çare yok. demoda düşman direkt olarak senaryoya bağlı hareket ediyor. üç dalga halinde piyadelerle saldırırken ormanlık arazinin arkasından atlılarla etrafımızdan dolanmaya çalışıyor. eğer bu tür çakallıkları her haritaya uygulayabilirse total war serilerinin haritayı lehine çevirebilmek için en fazla uğraşan yapay zekasına sahip oyunu olacağı aşikar. yani campaign modda herhangi bir savaşa girdiğimiz esnada ana hattı oluştururken haritadaki köprü, ormanlık arazi çevresi gibi stratejik önemi bulunan yerleri de bir ya da iki üniteyle korumak mümkünse o bölgelerden geçerek savaşa dahil olup ana hattın işini kolaylaştırmak gerekecek.

    demodaki iki historical battle'dan birinde yapay zeka kontrolünde bir de top bulunmakta. ancak pek işe yaradığı söylenemez. belki early perioda ait olduğundan belki de konumlanması kötü olduğundan ne askerlerimin moralini bozdu ne de ciddi kayıplar verdirdi.

    oyun demosuyla savaş ekranından beklenenleri karşılar durumda görünüyor. dileyelim ki ballandıra ballandıra anlattıkları campaing ekranı da tatmin etsin oha felan oldursun. trailerlarda ya da oynanışla ilgili hiçbir yazıda medieval 1'de olan düşman kralı ya da prensini tutsak alma zıbırtısından bahsedilmedi. işalla bu da olur da şöyle haçlı seferine çıkmış bi aslan yürekli rişar atarız yedikule zindanlarına.

    edit: kazık yerleştirme gibi defansif şeyler ünitelerin special ability'leriymiş.
453 entry daha
hesabın var mı? giriş yap