6 entry daha
  • frig krallığı'nın siyasi başkenti gordion'da bulunan ve kral midas'a ait olduğu sanılan tümülüsün babası gordios'a ait olduğu ortaya çıktı.
    pennsylvania üniversitesi gordion projesi direktör yardımcısı dr. ayşe gürsan salzmann, mezarın milattan önce 740'lı yıllara rastladığını ve midas'ın mezarı olmadığının ortaya çıktığını söyledi.
    salzmann, "midas'ın devrinden 100 yıl evvel yapılmış olduğunu tarihlemeyle öğrendik. ama herkes midas'ın tümülüsü diye bildiği için öyle devam ettiriyoruz. başka bir kralın tümülüsü. buradaki mezar midas'ın babası gordios'a ait olabilir. veya başka bir krala ait olabilir. ama bildiğiniz gibi çevrede yüzün üzerinde tümülüs var ve bu tümülüslerde kralın mahiyetine ait kişilerin yani elit personelin mezarlarıdır. fakat bu mezarlar sadece frig devrine ait değil aynı zamanda da helenistik, ondan sonrada çok daha sonra da milattan önce 5'inci, 4'üncü yüzyıllardaki krallara veyahut ta kral mahiyetindeki kişilere ait olabilir. yani düşünün ki aşağı yukarı 4 yüzyıl kadar süren bir tümülüs kültürü var burada ayrıca." diye konuştu.

    kaynak
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap