• üst edit: telefon bulunmuş herkese teşekkürler.
    merhabalar, öncelikle olayı ekşisözlük'e taşıyarak daha geniş kitlelere yayılmasına aracı olmak istedim, çünkü büyük bir dikkat gerektiren ve rezalet durumu ortada.

    konu donanımhaber üyesi bir arkadaşın başına gelmiştir ve halen yetkililer düzgün şekilde ilgilenmemişlerdir.

    konu linki donanhımhaber

    konu linki üsttedir.
    konuyu aynen aktarıyorum;

    herkese merhabalar,

    geçenlerde forum üzerinden ilgili linkte; satış konusu linki satışa koymuş olduğum telefonumu konuda da mesaj yazmış olan @passenger nickli arkadaşımla banka havalesi ve sonrasında adresine kargo gönderisi yapmak üzere anlaştım. arkadaş havaleyi yaptıktan sonra ertesi gün yani 05.02.2020 çarşamba günü istanbul hadımköyde çalıştığım şirkette gelerek saat 13:22 civarı ürünü paketledim, hatta ürünün kutusunu evde unuttuğum için şirketimde ürüne özel bir kutu yaptırdım ve kendisiyle resimlerini paylaştım.

    ardından kargoyu alıcı arkadasimin istegi üzerine yurt içi kargoya verilmek üzere tüm bilgileri kargo paketine yazarak santral operatörüne bıraktım. arkadaşıma kargonun hazır oldugu ile ilgili bilgi verdim. büyük bir şirket olduğumuzdan gün içinde tüm kargo şirketleri kargo alımı yapmak için rutin olarak şirkete geliyorlar bunu bildirdikten sonra kargonun alinmasini ve takip numarasi verebilmek için bilgi aktarılmasını beklemeye basladim.

    yurtiçi kargo görevlisi kişiler saat 14.30 civarında şirkete kargo araçlarıyla giriş yaptı ve 14.33 civarında kargoları almak için santrale yöneldiler. bu arada santral operatörü arkadaş tc nomu almak istedikleri için aşağıya inmemi rica etti, ben de aşağı indim ve görevlilere tc nomu verdikten sonra tekrar yukari ciktim. saat 14:36 civarında kargocu arkadaş elinde kargo poşedimle beraber firmadan çıkış yaptı.

    santral operatörü arkadasim yurtiçi kargonun, paketi teslim aldıktan sonra herhangi bir ambar tesellüm fişi ya da kargo takip numarası vermediğini ancak diğer gün şubeyi arayarak alabileceğimizin söylendiğini bana iletti. bana çok garip gelmesine rağmen şubeyi aradım ancak defalarca aramama rağmen şubeden hiçbir çalışana ulaşamadım.

    perşembe gün yine aynı şekilde tüm gün yurtiçi kargo hadımköy şubesini aramama rağmen hiçbir şekilde görevli birine ulaşamadım. cuma günü sabah direkt olarak şubeyi ziyarete gittim.

    ve ne olduysa şubede oldu, adımı sorgulattığımda adıma hiçbir kargo girişi bulunamadı. benim adıma bulunan tek kargo, 05.05.2020 günü işe giderken evde unutmuş olduğum note 10 plus kutusunun arkadaşın adresine gönderilmesiyle ilgili kaydı idi. arkadasim yurt ici kargo istediğinden aileden birine yurt içi kargo ile arkadasa aynı sekilde gönderilmesi icin talimat vermiştim.

    şubedeki arkadaslarla uzunca bir konusma ardından, kargo buralardadır, yeni taşındık zaten, öyledir böyledir gibi işe yaramaz konuşmalar ardından, biz size haber veririz diyerek geri gönderildim.

    ancak cuma günü de tarafıma hiçbir geri dönüş olmadı.

    pazartesi günü şubeye tekrar giderek artık farklı bir tavırda benim zararımı karsilamak durumunda olduklarını böyle bir kargo alış ve müşteriye davranış şekli olamayacağını, alıcı arkadasin ve benim de mağdur olduğumuzu ve bunun bir an önce çözülmesi gerektigini söyledim.

    ardından şube yetkilileri bana şube müdürü olan muhammed adında bir beyfendinin telefonunu verdiler. muahammed beyle görüşmemize istinade, bana bu işi hemen çözeceklerini, şirketimizi tanıdıklarını ve merak etmemem gerektğini, kargonun kayiplar bölümünde özel bir birimde olabileceğini ve bana en kısa sürede ulaştirilacagini, eger kayipsa bedelinin tazmin edileceğini söyledi.

    benden kamera kayıtlarını isteyerek en kısa zamanda döneceğini belirtti. ben de konuşmamız üzerine şirketimiz kameralarından çekilen tüm görüntüleri kendisine ulaştırdım. ardından bana gün içinde döneceğini belirtti. ancak sonrasında, sürekli whatsappa girip online olmasına rağmen mesajlarımı görmezlikten gelmeye devam etti.

    ben ve satın alan arkadaşıma yapılan bu haksızlığı kabul etmiyoruz. hiçbir kargo firması, aldığı kargo için bir belge düzenlemeden oradan çıkıp gidemez bu yasal değildir. ayrıca çözüm için hiçbir adım atılmaması iki kişinin de bu şekilde mağdur edilmeye calisilmasi asla kabul edilemez.

    şirketimizde bütün bu olanları benim telefonu paketlememden itibaren, görevli arkadaslarin alip cikisina kadar gören ve şahit olan en az 10 kişi mevcuttur. hepimiz büyük bir şaşkınlık içindeyiz.

    yapılan bu yanlışlıkların ve hukuksuzukların bir başkasına yapılmasını istemiyoruz. bunun için hukukusal mücadelemize şirketçe başlayacağız. aynı zamanda sosyal medyadan da duyurabildiğimiz kadar bu rezaleti duyurmaya calisacagiz.

    süreçle ilgili, arkadasin bana gönderdiği eft dekontu, tüm kamera kayıtları, arkadas ile yaptigimiz whatsapp konusmalari, arkadasa gönderdiğim paketleme resimleri, arkadasa yurtici kargoyla ulastirilmis olan boş telefon kutusu görüntüsü ve görgü sahitleri mevcuttur.

    lütfen desteklerinizi bizden esirgemeyiniz.

    herkese şimdiden teşekkürler

    santralde paketlediğim ürün resimleri;

    resim1

    resim2

    paketleme yaparken;

    resim3

    görevli arkadasin kargo almak icin santrale gelmesi;

    resim4

    görevli arakdasin paketle beraber şirketten ayrilmasi

    resim5

    şube müdür ile konuşma ve devamı yukarıdaki konu linkindedir, istenirse eklenebilir. konuyu gündemde tutup yetkililere daha çabuk ulaşıp sosyal medyanın gücüyle 5500tl'lik telefonun çalınmasını/kaybolmasını önlemeyi, bu durumun çözülmesini sağlamayı istiyorum, hepimiz istersek başarabiliriz.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap