4 entry daha
  • aynı zamanda bir mail adresi olan, apple ekosisteminde anahtar görevi gören adresi unutma eylemi.

    --- hayırsever mod on ---

    şuraya bazı anekdotlar paylaşayım belki birilerinin hesabını bulmasında yardımcı olur:

    - apple kimliği facetime, imessage, game center, arkadaşımı bul, aile paylaşımı gibi özelliklerde kullanılır. bu özellikler sizin mail adresinizin bağlantı kurduğunuz yakınınızın telefonunda görünmesini sağlayabilir. özellikle aile paylaşımı ya da arkadaşımı bul kullandıysanız bağlantı kurduğunuz yakınınızın telefonundan kolaylıkla bulabilirsiniz adresinizi.

    - itunes üzerinden yedekleme yapıldığında telefonunuz ekran kilit kodu olmaksızın yedeklenir bu sebeple eğer bir itunes yedeğiniz var ise bu yedeği açık bir cihaza yüklediğinizde ayarlardan apple kimliğinizi bulabilirsiniz.

    - apple kimliği apple ekosisteminin anahtarı olması sebebiyle icloud sayfası, apple id sayfası ya da apple alışveriş sayfası gibi apple kimliğiniz ile girmeniz gereken sayfalardan bir tanesine daha önce giriş yaptıysanız bilgisayarınızın tarayıcısında otomatik olarak kaydedilmiş olabilir, kontrol etmekte fayda var.

    - apple kimliğinizi unuttuysanız ve telefonunuzu bir şekilde iphone'umu bul özelliği devredeyken sıfırlamak zorunda kaldıysanız eğer telefonunuzun ekranında etkinleştirme kilididiye bir bölüm göreceksiniz, bu sayfada size apple kimliğiniz için ipucu verir (örn: t*****@eksisozluk.com gibi). bu ipucundaki yıldız sayısı önemsizdir, sadece o kısmın gizli olduğunu ifade eder esas hesap çok daha uzun ya da kısa olabilir.

    - yine etkinleştirme kilidi size ipucu verecek, mail adresinizin uzantısını gösterecektir. gmail, hotmail, yahoo gibi bilindik servislerde telefon numaranız veya başka bilgiler ile hesabınızı bulmanız konusunda bir şansınız olabilir.

    - en önemlisi ve en kolayı ise bu adresler bir mail adresi olduğundan dolayı eğer telefonunuzu bir yakınınıza mail atmak için kullandıysanız sadece o maili bulmanız yeterlidir, bu mailin gönderici adresi bölümünde apple kimliğinizi bulabilirsiniz.

    ah unutmadan editi: eğer apple kimliğini unuttuysanız ve cihazınızı etkinleştirme kilidi sebebiyle aktif hale getiremiyorsanız telefonunuzun faturasının resmine ihtiyacınız olacak. apple destek hattı ile görüşüp faturanızı apple'a iletebilir, cihazınızın açılması için talepte bulunabilirsiniz. elbette uyarmakta fayda var; bu yöntemde bilgilerinizi değil sadece telefonunuzu kurtarırsınız.

    --- hayırsever mod off ---
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap