922 entry daha
  • demokratik sosyalizm bernie sanders için uydurulmuş bir kavram değildir, türkiye'de bile heralde behice boran'lardan mehmet ali aybar'lardan beri tedavüldedir.
    keza prag baharı, imre nagy falan google'lanırsa daha da çok şey öğrenilebilir.

    evet bernie sanders sosyal demokrat bir adaydır, bana kalırsa demokratik sosyalist bile değildir. gerçi bunların farkları tartışmalı.
    daha önce de yazdık, adam şunun şurasında daha 50 yıl önce bütün medeni dünyada ve gelişmekte olan ülkelerin çoğunda (türkiye de dahil) zaten norm kabul edilen şeyleri savunuyor, radikalliği falan yok. amerika o kadar aşırı sağa çekti ki bu adam sosyalist muamelesi görüyor.

    "peri masalı" denen şeyi de bütün avrupa, kanada, avustralya falan yapıyor. beğenmediğimiz türkiye'de bile bu politkalar bu kadar eksiğe rağmen yürürlükte. ne peri masalı? amerika'da insanlar bir ayda verdikleri vergi kadar da sağlık sigortasına para veriyorlar, daha çok verenler bile var. adam totalde sağlık harcamasını azaltacak bir sistem getirmeye çalışıyor, verginin artmasını bırak, amerikalıların vergi+sağlık sigortası primi harcamaları ortalama olarak yarıya iner, on milyonlarca kişi nefes alır.

    "fosilleşmiş avrupa" da komik. amerika birleşik devletleri başlığında bunlar uzun uzun tartışıldı. amerikalılar bir masala inanmışlar diye yaşadıkları hayat çok iyi olmuyor. öyle olsa yozgat'ta yaşayıp hala akp'ye oy veren adamın ne kabahati var? en güzel hayat onun işte...
484 entry daha
hesabın var mı? giriş yap