21 entry daha
  • dört ay önce kendisinin varlığından haberdar değildim.
    uzun bir zamandır pyistanbul etkinlikleri düzenlemiş, türkiye'de bir çok istanbul dışı etkinliğe katılmış community tarafından tanınan sevilen bir kişi olmuş, yetmemiş prisync labs ile ilgi çekici bir formatla herkese ulaşmaya çalışmış, herkese bilgisayar mühendisliğinin eğlenceli bir şekilde kasıntı olmadan yapılacağını göstermiş.

    cebinden ve zamanından belki ailesinin ya da partnerinin zamanından çalarak bu etkinlikleri düzenlemiş, tabi komunitenin önünde giderken gençlik yıllarında katıldığı komünitelere vefa borcu olarak katlanan biri olarak tanıdım.

    ancak birileri bir yandan python komünitelerinde popi olmasını, diğer yandan prisync labs
    kanalını, ayrıca ortağı olduğu girişimin dünya çapında bir yere gelmesini ve 1.1 milyon dolarlık yatırım almasını çekememiş olmalı.

    bunlar bir yana dyson lyn şarlatanının ipliğini pazara çıkardı. bununla sadece prisync olarak değil yüksek bilgisayar mühendisi sıfatı ve ismiyle yer aldı. gazetecilikten nasibini almamış bazı yayınların ismini vermeden bir uzman olarak bahsetmesi ise kabul edilebilir değildi(sen dyson'ın yalanının ortaya çıktığını söylerken ismini vererek onun reklamını yapmaya devam ediyorsun. böyleleri isminin lekelenmesini hiç mi hiç umursamaz.) ama ülkemin mühendisini ise bir uzman diye haber yapıyorsun)

    ayrıca son günlerde prisync labs doğumgününü kutladı. sadece 20 kişi kabul edildi ama 100 kişi denilse yine dolardı. 80 kişide kalmazdı. bence bu meetup da yeni bir komünite olmaya aday. bundan sonra her hafta yapılacak denilse her hafta pyistanbul kadar kişi gider eminim.

    yani bütün bunların arkasında çekememezlik olduğuna eminim.

    sonuç olarak fikri sınai hakların ihlalinin cezai boyutu boyutu var ancak bunlar kamu davası olarak açılsa bile devlet şikayet olmadan harekete geçtiği istisnadır. daha çok işin tazminat yönü ağır basar. yani iki kişi arasındaki meselelerdir. işin linç boyutuna gelmesi, pyistanbul topluluğunun kendisini dışlaması(muhtemelen topluluğun kararı değil kendi isteği ile böyle bir açıklama yapıldı) olayın vehametinin ötesine geçmiş durumda. pyistanbul'a bu kararı aldıranın kendisi olduğunu düşünürsek bütün gayretiyle her bir toplantısında emeği olan kişi olarak komünitenin zarar görmemesini ve kişilerden bağımsız olmasını istediği açık.

    söyleyeceklerim bu kadar, iyi günler
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap