14 entry daha
  • hakaret etmeden verebileceği cevabı olmayan arkadaşlara neden erkekler daha zeki cevabını pekiştiren örnekler verelim.

    dediğim gibi, testesteronu kontrol altına almayı başarmış bir erkek, entelektüel konulara yöneldiğinde ve dünya meselelerine ilgi duymaya başladığında erkeklerin insanlığa katkılarının çok daha fazla olduğunu fark eder. (tabi daha zeki oldukları için kötülüğe çok daha fazla katkı yaptıkları gerçeği de var.)

    fiziksel olarak bariz üstün olduğu için fiziğe dayalı örnekler vermek adil olmaz. spor vs. gibi karşılaştırmalar sağlıklı sonuç vermez; fakat okudukça, araştırdıkça, merak ettikçe erkeklerin üstünlüğü gerçeği ile karşılaşılır. psikologlar, sosyologlar, düşünürler, şairler, romancılar, yönetmenler... erkekler ezici çoğunluğa sahiptir. müziğe el attığınızda orada da bu durum gözünüze çarpar. klasik müzikten tutun dünyayı sallayan müzik gruplarına kadar ezici çoğunluk erkeklerdir. bilime el attığınızda da bu gerçekle yüzleşirsiniz. teknolojiye el atarsınız erkek, uzay desen öyle, yazılım desen öyle, stand up desen yine erkek. ulan bir tane kadın çıkıp allah benimle iletişim kurdu, ben elçiyim ve size vazifelerinizi bildirmem için beni görevlendirdi dememiş. böyle bir cesaret örneği bile yok. insanları ölüme ikna edebilecek kadar çıkarları doğrultusunda hizmet ettirebilen tarikatların da ezici çoğunluğu erkeklerde. seri katiller desen yine öyle.

    günlük yaşamınızda da bu durumu görürsünüz. en az kelime ile en çok şeyi anlatan erkeklerdir. kadınlar sakız gibi uzatır mevzuyu, sen artık olaydan kopar, belli başlı anahtar sözcüklere arada kafa sallayarak onaylarken kafanda başka olayları çözmeye çalışıyorsundur. araba kullanma sıkıntıları herkesin malumu, keza yön bilgileri zayıftır, adres sorarsın tarif etmekte zorlanır. misal satın almada çalışıyorsundur ve aksesuar almak için bir yeri aradığında kadın açtıysa yandın. ürün o anda yoksa yoktur ama erkek açarsa pratik çözümler üretir. onu ordan aldırır, berikini oraya getirtir, abi karşıya hiç aracınız geçiyor mu, ha bizim salim dayıda ordan geçiyor, alırsınız falan filan derken bir bakmışsınız iş hallolmuş. telekomu ararsın müşteri hizmetlerinde kadın çıktıysa yandın. şirketin ondan tam olarak istediğini yapar. yapabileceğim bir şey yok, üzgünüm der ve mevzu kapanır. erkek çıkarsa efendim telefonunuz bilgisayara yakın mı, bir şekilde ulaştırırsanız birlikte hareket edebiliriz falan filan der ve sorunu çözmeye odaklanır. çözer veya çözemez. misal bankayı aradınız. kadın açtı diyelim. soyisminiz yanlış girilmiş ve bu yüzden işleminizi siz şubede düzelttirmeden yapamayacağını söylüyor. direk bunu söyler ve kapatır. şirketin söylediğinin dışına çıkmaz. erkek çıkarsa soyisim yanlış yazılmışsa bile müşterinin o an çaresizliğini anlarsa başka sorular sorar, çözüm üretmeye çalışır, emin olursa cevaplardan işleme devam eder, olmazsa üzgünüm şubeden düzeltin der.

    uzun lafın kısası testesteronu kontrol altına almayı başarmış bir erkek bir kadından kesinlikle daha zekidir. alamamışsa düşük iqlu bir kızın maymunu olup, onun zekasına hayranlık duyabilir.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap