315 entry daha
  • bir fenerbahçeli olarak besiktas'i bir hayli begendigim mac. abdullah avci sonrasi takimi ele alan sergen yalcin takimina bir hayli ozguven kazandirmis gibi gozukmekte.

    basaksehir'in tum maclarini izledim bu yil. bugun sahadaki etkisiz ve sindirilmis goruntulerinin benzerini bir tek 3 hafta once oynanan fenerbahce macinda gordum. tipik bir anadolu takimi gibi kontra atak futbolu ortaya koydu basaksehir ve maci 1-0 kazandi. basaksehir'i bu tarz bir anlayisla ilk kez bugun gordum bu yil. bu oyun anlayisinin ortaya cikmasinin temel nedeni besiktas'in iyi ve baskili oyunu da olabilir. 60. dakikaya kadar durum boyleydi. karius ve burak yilmaz basaksehir'de, mert ve demba ba besiktas'ta olsaydi besiktas bu maci kolaylıkla kazanir ve sampiyonlugun en guclu adaylarindan biri haline gelebilirdi. besiktas'in en gucsuz yani kale ve forvet. hos, karius bugun yedigi golde hatali degildi ve iyi mac cikardi. demba ba cok temiz bir gol vurusu yapti golde.

    lig, kupa ve avrupa besiktas icin tamamen bitmis gibi gozukmekte artik. bosa gecen bir yil olacak gibi. onumuzdeki yil takimin yeniden yapilanmaya gitmesi, altyapidan genc futbolculari takima monte etmesi ve yasli ve yuksek ucretli oyunculara yol vermesi elzem. umarim sergen bu zorlu olayi basarir. yillar once altyapida altin cagini yasayan besiktas artik bu noktalardan cok ama cok uzakta. zamanin en iyisiydiler altyapida ve sergen gibi bir yildizi cikardilar. artik yerinde yeller esiyor bu durumun. hakikatten uzucu. besiktas demek hep altyapi ve kolej takimi demekti eskiden. dedigim gibi, uzun yillar oncedinde kalmis bir durum bu artik. altyapinin aynaya bakıp on yillardir sadece necip'i cikardik ve urun ortada deyip kendine ceki duzen vermesi gerekli. olabilir mi? sanki zor. umarim basarilir.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap