• japonca ölüm tanri(si)/(lari)dir.

    (bkz: death god)

    orijinal versiyonunda* ölümü kisilestirme amaci guderek kullanilmissa da zaman icerisinde evrim gecirerek*, manga ve (manga olmanin getirdigi dogal lanetden dolayi) anime gibi japon kurgu eserlerinde bulunan fantastik karakterlerin genel adi haline gelmis ve dolayisiyla coluk cocugun maskarasina donusmus olan tanri ve/veya tanrilar.

    bu mangalarda ve animelerde bile bu olum tanrilarinin yaptiklari isler ve islerini yapma sekilleri birbirini tutmaz. soyle ki; bleach isimli anime serisinde shinigamilerin gorevi, kotu ruhlarin* iyi ruhlari avlayip yeni kotu ruhlar uretmelerini engellemek ve iyi ruhlarin soul society denilen cennet-cehennem bozmasi topraklara surulmelerini saglamak iken, death note isimli anime serisinde bu tanrilarin tek amaclari* bi tane deftere oldurecekleri insanlarin isimlerini yazmak, ondan sonra da oturup barbut, poker falan oynayip, zavalli insanin olmesini beklemekten ibarettir.

    ayrica yine bu ne idugu belirsiz, shinigami terimi, ölümle öldürmekle ilisigi bulunan herhangi bir tanri icinde kullanilmis olabilir, fakat her ne var ki shintoism de yer alan olum tanrilari* shinigami olarak nitelendirilmemislerdir. iyi ki de edilmemislerdir. zira koskoca deity e shinigami demek ve onlari coluk cocugun izledigi kisa kisa cizgi fimlere* basrol yapip, konuya komsuya maskara etmek hemen akabinde dupeduz kafirliktir.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap