1 entry daha
  • isim bakımından uzun bir süredir bu kadar düşük seviye bir satranç adaylar turnuvası olmamıştı. bu adaylar turnuvası meselesinin üzerinde tekrar düşündürecek kadar kötü bir liste var elimizde ancak fide gibi bir kurumun bunu yapmayacağı da bariz. fabiano caruana ve ding liren hariç direkt bir favori yok. normalde bu seviyenin gerek tahta içi gerek tahta dışında renkli siması görevini üstlenen alex grischuk plase konumunda bence. bu üçlünün dışında beraberlikler drakulası anish giri, istikrarsızlar kralı nepo, 30 yaşına gelmiş olmasına rağmen uluslararası arenada doğru düzgün varlık göstermeyen çinliden çinliye elo aktarımı vesilesiyle 2700+ oyuncusu olan wang hao, çok sevdiğim ama kafası klasik satrançta pek olmayan teymur ve wild card saçmalığından başımıza sarılan alekseenko listesi kağıt üstünde hiçbir şey vadetmiyor. wild card meselesinin organizatör insafından çıkarılıp o 4 wild card adayı arasında double robin bir turnuva yapılması gerekiyordu bence. bu şekilde reyting sıkıntısı çekeceği bence bariz.

    öte yandan vatandaşların ilk turlarda eşleştirilmesi yıllardır olan bir şey. rus ve çin ekolünün bu alandaki ünleri malumken normal bir uygulama.

    valla caruana bu turnuvayı rahat kazanacak gibi duruyor ama geçen şampiyonluk maçındaki yaptıkları gözümün önüne gelince yine tatsız tuzsuz bir döngü bizi bekliyor gibi. bu ekipten carlsen'ı devirecek adam çıkmaz.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap