• başlattığım kapanya.

    yillardir yurtdisindayim ve bircok ulke gezip, bircok insan tanidim ve rahat rahat soyleyebilirim ki dunyadaki en vizyonsuz, en bagnaz, en kendisine bile faydasi olmayan yasli kesim ulkemizdeki yasli kesimdir.

    hemen hemen hic birinden ogreneceginiz bir tecrube, hayat dersi filan yoktur. amerikan filmlerinde izleriz hep, blug cagindaki kiz sevgilisinden ayrilir, sonra dedesi ya da ninesinin dizinde aglar. dedesi/nenesi ona "bak evlat, ben de senin gectigin yoldan gectim, boyle bir durumu soyle soyle yaparak hallettim" gibisinden kendi deneyimlerini aktarir. simdi size soruyorum, kaciniz dedenizle boyle bir muhabbet ettiniz?? bence bu mevzulari hic acmayin, zira %90 dedenizin ilk cinsel deneyimi bir karakacan'la ya da sevimli bir keciyle olmustur. essek siken bir adamdan ne hayat deneyimi ogrenebilirsin ki??

    turk yaslisi kadar oksijen israfi bir nesil yoktur. bu ulkenin balini kaymagini bunlar yemislerdir. 38-40 yaslarinda emekli olmustur hepsi ve onlarin faturalarini torunlari su an odemektedir. 80'li 90'li yillarda emekli ikramiyesiyle ev ya da araba rahatlikla alinabiliyordu. su an evi bile olmayan bir ihtiyar gorurseniz biliniz ki dunyanin en ise yaramaz, en vurdumduymaz insanidir. 80'li 90'li yillarda kooperatifcilik filan da vardi,ev almak cok kolaydi. o zamanlardan bir ev kapamayan adami kusura bakmayin essekler kovalasin derim ancak.

    turk yaslisi kadar kendisine bile faydasi olmayan insan yoktur. sabahtan aksama kadar ya ahaber ya da halk tv izleyerek zeka seviyesini minimuma indirir. simdi diyeceksiniz ki ne yapsin bu adam kus kadar emekli maasiyla?? mesela spor yap amk. git parka yuruyus yap, hafif kosu yap. koyde yasiyorsan git bir agac dik, iki hayvan besle. bir hobin olsun, bir resim yap, bir muzik aleti calmaya calis. bir muzekart cikar muze gez amk.kitapcilara git, kitaplari karistir, ya da kutuphaneye git bir seyler oku. internetten sacma sapan youtube video'lari izleyecegine git 60'li 70'li yillarda yapilmis harika dunya sinemasi orneklerini bul izle internetten. bir dernege uye ol, sosyal projelerde calis... bu saydigim aktiviteleri yapmak icin paraya gerek yok, sadece biraz vizyon sahibi olmak gerekir.

    avrupali emekliler dunyayi gezerken bizimkiler otobusun en kalabalik zamaninda sehrin diger ucuna ekmek almaya gidiyor, kusura bakmayin ben boyle vizyonu sikeyim! toplu tasimada yas belesciligi de derhal kaldirilmalidir!

    simdi bizim emeklilerin maaslarini artirsak, mesela 10bin lira yapsak, siz saniyor musunuz ki avrupali yaslilar gibi bizimkiler de eline fotograf makinasi alip dunyayi gezecek?? yarrak gezer, cok bekleyin! yapacagi ilk is kupon arazi almaya calismak, komsu hayriye hanimlara nispet icin her sene arabasinin modelini degistirecek, yatirim amacli ev alip parayi yine betona yatiracak. siksen dunyayi gezmez, keyfi icin parayi harcamaz. bu arada belirteyim avrupali ve amerikali emekliler de milyon yapmiyor, maaslari genelde asgari ucret civarinda.

    sozun ozu, su andaki emekli maaslari kesinlikle yariya indirilmelidir, bizim vizyonsuz yaslilara cok bile.
224 entry daha
hesabın var mı? giriş yap