• başbakan rte'nin, akılları epey zorlayacağa benzeyen son açıklamasıdır. artık gaf demememizin sebebi ise, bu şekil beyanatlara ağırdan bağışıklık kazanmamız olarak gösterilebilir.

    tam alıntı şu şekildedir;

    "abartanlar oluyor, onlar da bizi üzüyor. sanki dünyanın hiçbir yerinde bu tür şeyler olmuyor. dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile bu doğal afetleri engelleme gücü var mı, yok. hepsinde oluyor. bir geldi mi, bu doğal afet, alır götürür''

    doğrudur, dünyanın her yerinde oluyordur, hatta en gelişmiş ülkelerinde bile (en son amerika, bildiğimiz gibi) bu gibi seller birçok can alıp, bir hayli yüksek maddi hesaplarla bu ülkelere sıkıntılı zamanlar geçirtmiş, bir süre ayakta duramamalarının sebebi olmuştur.

    ve fakat, hiç birinde bu denli rahatlık, bana dokunmayan bin yaşasıncılık gözlemlenmemiştir, gözlenemezde herhalde. zira, biraz düşenen, az görüşlü biri bile, bunun akabinde ülkesine ve daha önemlisi, bu afeti sıcağı sıcağına yaşayan vatandaşa yapılan ayıbı anlayıp, bu açıklamayı yapan kişiye endişe verici terslikler yapabilir, hatta yapar.

    ama biz malesef bu tepkiyi veremeyiz. biz bunu hakikaten herhangi doğal afet olarak alıp, yorumlamakta sadece iki saniye harcamanın akabinde raflara yerleştirmeliyiz ki, biz de tersleşmeyelim, tansiyonu yükseltmeyelim.

    abi oldu işte ya doğal afet, napacan, siktir et, bi daha uzun zaman olmaz zaten.

    ya bundan sonra bu cümle protoipinde yaklaşımlarla eleştirilerin etkisi sıfıra indirilecek, veyahut cüppeli ahmet hoca misali inanç rütbesinden yorumlayacağız bunları.

    hatta hatırladığım kadarıyla kendisinin (rte değil cüppeli ahmet) depremin akabinde sarfettiği mükellef sözler de, toplumuzda yaşayan üstün evrim göstergeleri ile kontra münasebetimizi teyid etmiş, bunlardan postu kolay kolay kurtaramayacağımızı gözümüze sokmuştur.

    olanları artık, sosyal yapıya kendi kazandırdığımız sartre vari ''aydınlar'' yönünden mi incelemek gerekiyor bilemiyorum. belki de biz de çok abartmadığımızda ve bunları birer hıncal uluç veya ercan saatçi beyanatı olarak kafamıza soktuğumuzda daha yapıcı çzümler bulabiliriz. aksi taktirde bu güzide platformda bile ne denli tepkiler doğabildiğini, her bu çeşit olay akabinde görebiliyoruz.

    kurtulma veya kurtarılma yolları arıyoruz işte ebleh ebleh, biz napalım?
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap