8 entry daha
  • kendine terapi tarzı yayınlar yapmaya çalışan podcaster:
    anlaşılan reklamcılar arasında podcast yayınları inanılmaz moda, yoksa son bir senede mikrofona konuşanların yarısının pazarlamacı, reklamcı olması nasıl açıklanır ?
    sadece hanımefendi özelinde söylemiyorum; kafa zehir, hayaller var, dolusun, dokunmak istiyorsun, bir anlamı olmalı diyorsun, nasıl anlatmalı, nasıl dinletmeli,
    hoop bir mikrofon, biraz nükte, süsleme hikayeler, akıcı konuşma, ulaşmak, burdayım, ben de varım, sesimi duyun, alooo !
    hiç yadırgamam, olması gereken bu, insan sesi duyulsun ister, görünmek ister, biraz mahçup, biraz mağrur olmak ister,
    ben beğendim, mutluluğunu beğendim, sesindeki heyecanı beğendim, zoraki değilse gülüşünü beğendim.

    hepimizin yolculuğu farklı, ama temelde varmak istenen yer aynı; anlam arayışı,
    hepi topu bir hayat, başı belli, sonu beli, arası dolsun, anlatacak hikayem olsun, "yaşadım" diyebilelim...

    para niçin önemlidir, zamanı nasıl satın alır insan ? madem başı sonu belli bir hikayenin içindesin, "gelişme" kısmını nasıl yazarsın ?
    şimdi içinde yaşadığın toplum önemli, toplumun ne yapabildiği önemli;
    8 bin dolar ortalama gelir, 80 milyon insan ve sadece 35 milyon çalışan, hanelerin yarıdan fazlası yoksulluk sınırının ya altında yada kıyısında, insanların önceliği karnını doyurmak, barınmak ve bir şekilde hayatta kalmak, faturasını tam yatırdığı ay eve kutlama babında pasta alan, çiğ köfte götüren insanlar var, nüfusun %66 kadarı hayatında hiç tiyatro, opera, konser izlememiş, yarısı (%48) hayatında hiç sinemaya gitmemiş, toplumun %85'in en sık yaptığı etkinlik, televizyon izlemek.
    lisanlı sporcu sayısı nüfusun %1'i, herhangi bir enstrüman, müzik aleti çalamayanların oranı %85:
    yani maslow gerçekten haklıysa bu insanlar para ister, zenginlik ister, zira tek faliyetleri hayatta kalmak, hikayenin gelişme kısmında sadece "hayatta kaldı" yazıyor.
    çünkü sadece ve sadece hayatta kalabilecek kadar kazanıyorlar, tasarruf yapamıyorlar, hobi edinemiyorlar, hayatta kalmak için çalışıyor, çalışıyor ve sadece karınlarını doyuruyorlar.
    zamanı satın almak için paraya ihtiyaçları var, peki zamanı satın alınca ne olur, insan boşa çıkar, sıkılır, sıkılan insan bir dert edinip onun ile iştigal olur, kimi bedri baykan olur, kimi salvador dali,
    kimi serdar ortaç, kimi mor ve ötesi,
    kimi einstein, kimi caner taslaman,
    ama ne olurlarsa olsun, karnını doyurmak dışında bir dertleri olmalı, bunun için de paraları,
    para onlara boş zaman sağlar, boş zaman ise kişiliklerine ve çabalarına göre ünvan !

    bu toplumun çok para istemesinin tek sebebi, normalde çok az kazanıyor olmaları. hikayenin gelişme kısmını yazamıyorlar,
    başlıyorlar, karınlarını doyurup, evlenip, çocuk yapıp, ölüyorlar.
500 entry daha
hesabın var mı? giriş yap