72 entry daha
  • kaytan bıyıklı arabeskten, kot pantolonlu jet ski’ye uzanan bir dikey mobilite figürü. ilk kliplerinde genelde 1+3 (kendisi ve 3 kadın) formülüyle işve yapar dans ederdi.

    “sarışın, esmeri ne de kumralığııı
    bu dünyada en güzeli insan olanığıı”

    diye devam eden arabesk-feminist-hümanist-kucaklayıcı-her renge göz kırpan yarı abazan müzikali, bu ilk dönemin mahsullerinden.

    bir dönem cemiyet hayatımızın en önemli sacayağı olan prestij müzik ailesinin mühim isimlerindendi. hey gidi günler. alişan ile kanka olmalar, özcan deniz ile galalalara gitmeler, topaloğlu kardeşlerle yeni projelere imza atmalar. epik bir yaşam kesitinin kıyısından döndü bu aile. nerede yanlış yaptılar acep?

    mahsun kırmızıgül memleket gündemine, koçani orkestar’ın bir albümünde yer alan enstrümantal bir balkan ezgisine söz ekleyerek okuduğu alem buysa kral benim şarkısıyla girdi. galatasaray’ın şampiyonlar ligi yıllarıydı o yıllar ve şarkıyı bir de star ekranlarında galatasaraylılar için tornistan ettiği haliyle söylemişti.

    (burada bir de parantez açayım yoksa çatlarım. aynı furyada mustafa sandal da "cimbomum baksana golleri doksana” diye bir şarkı yapmıştı. gerçeği ise şöyleydi: “güzelim baksana adımı sorsana…)

    mahsun kırmızıgül daha sonra introsunu conquest of paradise’tan* emanet aldığı kardeşlik türküsü ile kalbimizi çalmıştı. bu şarkı için de yüzyılın en iyi şarkısı tanımları yapıldı ki bunu hatırlamak istemiyorum. ama biz mahsun kırmızıgül’ü coupe bir kırmızı arabanın önünde italik duruşuyla* danslar ettiği haliyle bilirken bir gün show tv bana bir kıyak yapmıştı.

    mahsun kırmızıgül de tıpkı emrah gibi bir zamanlar meğer "küçük mahsun"muş. hem de bir filmi vardı. daha kaytan bıyıkları terlememiş bir mahsun filmde arabesk acılara gark olmuştu. yaşı taş çatlasın 15-16 idi. üstelik garibandı, “abim” dediği bir adam (sanırım gürdal tosun’du bu) ablasına tecavüz etmişti. şarkılar söylüyordu. meğer daha o yaşlarda mahsun kırmızıgül unkapanı’nda biliniyormuş hatta filmleri bile varmış.

    akabinde envanterine bir sürü dizi film, albüm, sevgili, yükseliş hikayesi, absürd klip, polemik, liseli aşık, italyan fıstık, sayısız magazin haberi ve bir adet “prestij müzik dolayımında düşüş hikayesi” sığdıran mahsun kırmızıgül son yıllarda aklımda üç özelliği ile kalmıştır:

    * asmalı konak’taki seymen ile başlayan karizmatik dizi kahramanları furyasının devamı olarak oynadığı ve ayaz adında soğukkanlı bir kiralık katili canlandırdığı dizisiyle...

    * bir şirketin ceo’su olarak toplantıyı terk eyleyip maldiv adalarına sevgilisini görmeye giden çılgın yuppie aşık* rolüyle belirdiği “sarı sarı” klibiyle...

    * sabah'ın pazar ekinin "kebabın en lezzetlisi nerede yenir?" sorusuna verdiği şu cevapla:
    "bence kebapla ilgili bu soruyu ibrahim tatlıses'e sorun. zaten beni kebap platformuna çekmeyin, ben italyan mutfağını severim."

    (bkz: kebap platformu)
515 entry daha
hesabın var mı? giriş yap