7 entry daha
  • gerekçelerini örf, adet, gelenekten, türk aile yapısına uygunluktan alan, "bizi avrupaya rezil ediyo bu sapıklar" şeklinde popülizme yatan ve yetkililer nerde konulu klasik muhalefet serzenişleriyle ve "asmayalım da besleyelim mi" nidalarıyla yürüyen kampanya.
    17 aylık bebeğe tecavüz edilmesi buzdağının görünen yüzüdür. görünmeyen yüzü ise çocuk istismarının özellikle de ensest biçimindeki çocuk istismarının ne kadar yaygın olduğudur. çocuk uğradığı istismarı kendisi anlatamaz, çünkü onun için hem travmatik hem de anlamlandıramadığı bir şiddet olayıdır. bunu unutur, bastırır. ancak yıllar sonra böyle bir tesadüf sonucu ya da başka patolojileri inceleyen bir terapi esnasında ortaya çıkabilir.
    bu konuda türkiye'de yapılan bir araştırma varsa da karşıma çıkmadı ama yıllar önce okuduğum bir araştırmada şöyle bi sonuç vardı; başka birşey araştırmak için abdnin bir eyaletinin çocuk hastanesine araştırmanın yapıldığı tarihten 20-30 yıl kadar önce yaralanma, darp gibi olaylarla götürülmüş çocukları arayıp buluyorlar. terapi sürecine girmeyi kabul edenleri terapiye aldıklarında bunların çok büyük bir oranının, çok iyi hatırlamıyorum sallamıyım ama yüzde altmış gibi bir oranının çocukken istismara uğradıkları ortaya çıkıyor. bu veriden yapılacak bir genellemenin varacağı sonuç çok korkutucu, varmak istemiyorum.
    bir diğer bilinen gerçek ise çocuk istismarcılarının birçoğunun aslında çocuk istismarı kurbanları olduğu. yani bu fasit bir döngü. kimi asıp kimi kurtaracaklarını sanıyolar bunu da merak ediyorum.
    bunca travmatik ve toplumsal bir meseleyi gelenek ve ahlak meselesi olarak ele alarak çözümü için idamı öneren zihniyeti* tanımıyor olsak şaşırabilirdik belki ama ben şaşırmadım açıkçası.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap