9 entry daha
  • temelde; sonradan gerçekleşme ihtimali olan bir duruma karşı insanları uyarmak, önlem vesaire almalarını sağlmak için yapılan şey. ama genelde; nedense özellikle "afet" tabiriyle yaklaştığımız ancak %40 ı belediyelerin sorumsuzluğundan kaynaklanan şeylerde mevzu gerçekleştikten sonra; tercihen "valilik" tarafından yapılan şey.

    şöyle ki;

    arabadayız efendim; yağmur yağmış, silecekler cama zor yetişiyor, fotoroşt!! diye sağa sola su sıçratarak ilerliyoruz çünkü logarlar dolmuş, sular taşmış istanbul küçük bir nehir yatağı olmuş yollara sahip şehrimiz.. eve geliyoruz televizyonu açıyoruz, tabi sıçana dönmüşüz bu arada, istanbulun çeşitli yerleri umumi havuz olmuş; insanlar belediye gelmeyince evlerinden iş yerlerinden kova kova su boşaltıyor. haberin devamında "valilik sele karşı uyardı..." teşekkürler valilik..

    bi de deprem mevzusu var; sen veriyosun belediyelere yetki onlar da sağa sola yetki böylece ne kadar güvenli olduğu bilinmeyen binalarda yaşayan milyonlarca insanı barındırıyor şehrin.. sonra deprem oluyor, binlerce insan ölüyor.. "valilik ölümlerin çoğalması ihtimaline karşı halkı uyardı"

    a be valilik; bi sefer de bu uyarıları yapmaya gerek kalmasa, mesela imar izinleri kurallar çerçevesinde verilse de dağıtılmasa, binalar sağlam olsa da insanlar ölmese, belediyeler işlerini iyi yapsalar da şehri su basmasa, sende şu uyarıları yapmasan..

    ne hoş olur dimi...
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap