4 entry daha
  • hasta ruhlu insan tipidir (bkz: kendimden biliyorum) paranoyaktırlar, herhangi bir durumdan oluşabilecek 10 ihtimali ve o 10 ihtimaleden türeyebilecek 12'şer ihtimali hesaplamaktan kafayı çizmişlerdir, sanıyorum ki bayes de bir intj'dir. mükemmelliyetçidirler, ama bu sapıklık derecesinde bir mükemmelliyetçiliktir. bununla birlikte bir işin mükemmel olması için taktıkları temel teorik temel falan değil, o işin kendi analizlerinin sonucunda nasıl en iyi yapılabileceğine yönelik çıkardıkları çerçevede bir mükemmelliyetçiliktir.

    bir işin, ama herhangi bir işin, doğru yapılması intj için namus meselesidir. şikayet eden, sızlanan, işi zor gören insanlardan hiç hoşlanmazlar. kaytaran ya da işin yapılmasını aksatanlardan ise nefret ederler. bu kişiler üstleri dahi olsa, bu konuda laf sokabilir ya da en azından huzursuzluklarını belli edebilirler ki, bu "kendini üstün gören pis ukala" olarak algılanmalarına ve başlarına türlü türlü çorap örülmesine yok açabilir. intj'ler inisiyatif manyağı kişilerdir, kararları kendileri alır ve uygularlar, sorma ve danışma ihtiyacı duymazlar. her ne kadar aldıkları kararlar %99 ihtimalle en iyi karar da olsa, bu durum özellikle üstler nedzinde (hele de türkiye'de) ciddi problemler yaratabilir.

    bu genellenebilir mi bilmiyorum ama her tarakta bezleri vardır gibi geliyor bana. kendilerini sürekli bir şeylerle ilgilenmek durumunda hissederler. intj'ler sistem kuruculardır, ancak o sistemleri yönetmek gibi bir beklentileri yoktur. zira asosyaldirler ve iletişim becerileri kıttır. ayrıca, işleri delege edemezler, her şeyi kendileri yapmaya çalışırlar.

    intj'ler kalabalık ortamlardan ya da birine laf anlatmaktan hoşlanmazlar, mümkünse telepatik bir şekilde anlaşmak isterler, telepatik şekilde anlaşabildiklerini tercih ederler. sanıyorum ki genç yaşta göçüp gider çoğu, ama olsundur, zaten 40 senede 80 sene yaşamış kadar çalışmış ve üretmişlerdir. böyle de enteresan bir kişiliktir işte bunlar.
155 entry daha
hesabın var mı? giriş yap