• son zamanlarda bunu sıklıkla görüyorum. şişme botlarla avrupa’ya kaçan göçmenlerin kucaklarında hep yeni doğmuş bebek var. işin bu noktasını gerçekten anlamıyorum. bu insanlar savaş ülkesinden, açlıktan, fakirlikten gelen yersiz, yurtsuz insanlar değil mi? peki bu insanlar ne ara ve en önemlisi hangi akla hizmet için çocuk yapıyorlar ki?
    avrupa insanı devletin sunduğu onca imkana, kıyasla içinde yaşadıkları refaha rağmen, çocuklarına sunabilecekleri iyi bir geleceği garantilemeden çocuk yapmıyor. peki bu insanlar neye güvenerek çocuk yapıyorlar? ülkelerinde savaş varken bu insanlar hala üreme derdinde mi? tepelerinde bombalar vızır vızır uçuşurken bu insanlar sevişmekle mi meşgul?
    istisnasız her videoda kundakta bebekler var. kucağındaki bebek en fazla 3-5 aylık. e sen aylardır göç yolunda değil misin? savaştan, sefaletten yollarda değil misin aylardır? ne ara hamile kaldın? hepsinin kucağında kundakta bebe.
    behey ahmak; sen kendi zikinin derdine düşmüşsün de bu çocuklar şöylesi bir ortamda, şu sefalet içinde doğmak zorunda kalacak ne günah işledi?
    bu cehaletten öte bir sorumsuzluk. hadi desen ki çocuk yapma yaşı geçiyor diye yapmışlar, değil. gencecik insanlar. 10 sene sonra da yapabilir çocuğu hatta.
    ama hayır. karınlarını doyuracak ekmek yok, ev yok, iş yok ama çocuk yapmaya geldi mi hepsi dikiş makinası gibi seri üretim yapıyor.
    gerçekten sinirim bozuluyor. böyle ahmaklık, böyle sorumsuzluk, böyle vicdansızlık olur mu?
    bunun cehaletle, fakirlikle bir alakası olamaz.

    şöyle bir başlık da açtım bu konuda
    (bkz: #102953392)
92 entry daha
hesabın var mı? giriş yap