6 entry daha
  • galatasaray'ın her başarılı avrupa kupası maçından sonra karşısına dikilen fenerbahçe'ye kendi sahasında 1-0 yenildiği, pırıl pırıl bir istanbul gününde herkesin sevgilisi ile sahilde dolaşırken, yıldız parkında yiyişirken oynanan ve 30.000 kadar delinin tanıklık ettigi çok güzel bir derbi maç. galatasaray uğur getirsin diye frankfurt macında giydigi umbro sarı kırmızı parcalı, önünde bezden dikilmiş show tv reklamlı formasını giymişti

    maçın hakemi o zaman sıfır beden ahmet çakar yan hakemleri yine çok güzel arkadaşlar.
    galatasaray bu maçtan dört gün çnce okacha'lı krause'li yeboah'lı eintracht frankfurt'u uğur tütüneker'ın vole desem değil, dömi vole desem hiç değil bir şutu ile 1-0 yenmiş, hiç bir şeyi beğenmeyen hıncal uluç'u dahi zevkten çıldırtmıştı. fenerbahce ise çekoslavakya'da biraz da hakemin ibneligi ile sigma olomuc'dan yedi tane yemiş ve yüzümüzü güldürmüştü. avrupa futbol tarihindeki yerini daha da sağlamlaştırmıştı.

    galatasaray maça her fenerbahce maçında ortalama üç gol yiyerek gönül hırsızı olmuş, bok yeşili forması ile hayrettin, defansında bülent korkmaz, mert korkmaz biraderler reinhard stumpf falko gotzkankalarla çıktı. kalli fenerbahce'nin galatasaray'ı devamlı suretle öptüğünü bildiğinden biraz da defans ağırlıklı bir kadro oyuna sürmüş, önce fenerbahce'nin gazını alıp daha sonra eğrisi doğrusuna atacağı bir gole bel bağlamıştı. hatta o zamanlar yeni yeni jean pierre papin'e benzetilen mustafa kocabey'i ve elvir boliç'i bu uğurda yedek bırakmış hakan $ükür'le beraber tek forvet çıkmıştı.
    fenerbahçe ise metin aşık'tan malzemecisine yine sadece bu maçı kazanıp sigma maçını unutturmayı amaçlamış, novak, gerson, rıdvan dilmen, oguz cetin, aykut kocaman gibi o dönemin nikahsız kocaları ile hemen saldırıp galatasaray'ın gardını düşürmeyi amaçlamıştı.

    maça o sezonun en flaş futbolcusu okan buruk önderliğinde galatasaray hızlı başladı, eski açık tarafındaki kaleye akın akın gelmeye başlamıştı. fenerbahçe durumu önce eşitledi sonralarıda gol aramak icin ataklar yapmaya başlamıştı. ama maç galatasaray'ın kontrolündeydi.
    karl heinz feldkamp'ın taktiği tutmuş, o dönemin galatasaray karşısında daima üstün fenerbahçe'sini ilk yarıda durdurmayı başarmıştı. biz kalli'ye pegamber muamelesi yapıyoruz.

    ikinci yarıyla beraber eski açık önündeki stumpf aykut kocaman tarafından zorlanmaya başlamıştı. daha dört gün once antony yeboah'a üç gün iş göremez raporu veren stumpf'un nefesi kesilmeye başlamıştı.
    56. dakika içerisinde eski acık tarafındaki kaleye ya dzoni novak ya da oğuz çetin kesmiş, top yerde bir kere sektikten sonra aykut kocaman stumpf'un yanından hayrettin'in üstünden topu ağlara inanılmaz bir şekilde gondermişti. bu golden sonra maç boyu sesi çıkmayan fenerbahçe taraftarları hep bir ağızdan ''işte böyle her sene böyle'' diye tezahurata başlamış, hayrettin sinirden kale filesine astığı yüz havlusunu kemirmeye başlamıştı.
    golden yaklaşık 6-7 dakika sonra gene bir uzun topa aykut atak yapmış, yanında stumpf'la beraber koşuya başlamıştı. iki oyuncunun da ayakları birbirine dolaşmış, aykut kocaman bir adım da önde olmasının avantajıyla ivan drago gibi yere serilmişti. aslında biraz da kolaya kaçmıştı aykut, yorulmuştu ve kendisini yere bırakmak o an yapabileceği tek doğruydu. hakem sıfır beden ahmet çakar daha önceden sarısı olan stumpf'a anında ikinci sarıyı ve ardından kırmızı kartı çekmişti.
    bizim 1.90 üstü, insan azmanı reinhard stumpf kırmızı kartı görunce birden yerde oturan aykut kocaman'a yönelmiş, aykut kafasına ekleştirilecek tokat icin beklemeye geçmişti. ancak insanlığından sual olunmayan stumpf önce bir baba gibi aykut'un saçını okşamış akabinde de elini uzatıp aykut'u yerden kaldırıp kulağına eğilerek bir şeyler söylemişti. stumpf akabinde de saha kenarına doğru yönelmiş, dışarı çıkarken kendisine kırmızı kart gösteren hakem ahmet çakar'ın elini sıkmayı da ihmal etmemişti.. (bkz: bu bir sevgi olayı ercan)

    macı fenerbahce 1-0 kazanmış, o sezonun şampiyonları reinhard stumpf ve sezon sonunda tabii ki galatasaray olmuştu
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap