230 entry daha
  • ismet inonu lozan'da italyanlarla gorusmek uzere bir odaya girer. iceride oturan italyan lider ayaga kalkar ve ismet pasa'nin gelmesini bekler. ismet pasa kapinin onunden kipirdamaz. italyan lider anlar. italyan bir adim atar. ismet pasa bir adim atar. italyan bir adim atar, pasa bir adim atar. boylelikle odanin ortasinda karsilasir ve tokalasirlar. bir tane cep telefonunun bir tane kameranin olmadigi zamanlar. iste oyle liderlerden bugunlere...

    bir baska ayrinti ismet inonu ve turk delegeler lozan'a baslarinda kalpaklari ve kuvayi milliye giysileri ile katilmistir. bu acik bir mesajdi. gorusmeler devam edip belli bir raya oturduktan sonra onlarda diger ulke liderleri gibi smokinlerini giymistir.

    ayrinti diyorum fakat bunlar diplomasinin en temel ilkeleri. ornegin tokalasirken kol da cok acik olmamali. bakin isin bokunu cikaran trump acik acik veriyor mesaji.

    https://youtu.be/dwj7dp5knhi

    yakin zamanda yine israil ile yasadigimiz koltuk krizi ha keza diplomasi tarihimize bir utanc olarak gecmistir.

    monserler bu isleri cok iyi bilirdi iste. ve gucsuz taraf da olsalar bu pokeri iyi oynarlardi. ha erdogan bilmiyor mu ? o da gayet her seyin farkinda ama caresiz. davutoglu ile baslayan hatali politikalar silsilesinin cezasini simdi cekiyoruz iste. uzucu cok uzucu.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap