5 entry daha
  • 1 yıl olmuş demek. 1 koca yıl hemencecik geçivermiş.
    sözlüğe ilk başta, 10. yılına girecek olan suriye iç savaşından haberler paylaşayım diye kayıt oldum. daha önce libya ile başladığım savaş alanı takip etme hobim suriye ile büyüdü. savaşın ilk yıllarından beri takip ederim zaten politika, askeriye, demografi ve birçok konuda bana bir şeyler katan savaş olmuştur. millet aşk, meşk düşünürken, ben yahu acaba suriye ordusu halep'teki kuşatmayı kapatacak mı? diye düşünürdüm. hastalık tabi.
    ilk başlar günlük haber paylaşırken daha sonra dedim ki, tarihi bilgiler neden yazmıyorum. ben de öyle çok süslü yazılar yazamam daha çok sade olur zaten hayatıma da bu yansımıştır, yine de yazımın çok kötü olmasına rağmen giriştik bu işe. benim bir diğer büyük ilgi alanımdan biri gelibolu muharebeleri tarihidir. bilemiyorum belki yıllardır aradığımız büyük dedemizin orada şehit olmasından dolayıdır ve eminim sizlerin de bir parçası orada yatmaktadır. onu araştırırken buldum kendimi bu gelibolu arazisinde. ilk tarihsel yazımı da haliyle (bkz: ertuğrul koyu)'nda yaşananlar için yazmıştım. sonrası da geldi zaten, gelibolu'da bilinmesi gereken bir çok muharebeyi burada yazdım. ister gelibolu ister suriye bazen de ikinci dünya savaşından bilgiseller yazarken, ona hep hitap ettiğim şekliyle üstad @uzumun sapı ağabeyimle tanıştım. bir yazımda ki hatayı fark etmiş ve beni uyarmıştı sağolsun. o gündür konuşuyoruz hatta işte bir blog sayfası bile açtık. benim bir blog sayfası açayım, oradan yazayım gibi bir düşüncem yoktu. açsak acaba nasıl olur, okunur mu, eder mi diye ilk başta tereddüt etsem de siz değerli okuyucular o korkumu yendiniz, size ayrıca teşekkür etmek lazım. üstadım @uzumun sapı, o bana ağabeylik etti ben ona kardeşlik. şu mecrada elimden tutan yegane insan, sağ ol, var ol.
    blog sayfamıza katılımıyla bir diğer onur veren @beren and luithen ağabeyime zaten ben diyecek kelime bulamıyorum :) yahu sözlük onun yazdığı tarih konulu girdilerden geçilmiyor. enginlere sığmam taşarım diyerek adeta sözlüğü kitap haline getirmiş. daha nice yazısını araştırdıkça buluyorum ve okuyorum. sözlüğe ve blog'a verdiğin emek az değil ama insan sevdiği işi yaparken yorulmaktan çok dinleniyor. sen de sağ ol, var ol.
    blog'da yazmasa da, hani bir olay olur ve o olay ile alakalı bilgi almak istersiniz, işte sözlüğün bir diğer onurlu üyesi @lantirn161 hocam öyle bir yazar. herhangi bir uçak kazasında hemen girdilerini kontrol ettiklerim arasında. havacılıkla ilgili yazılarıyla sözlüğe ve blog sayfamıza şeref veren bir diğer yazar @ready for departure hocam da keza bu mecradaki okunması öncelikli yazarlardan.
    aramıza sonradan katılan ama yazdıklarıyla blog'u konuşturan, sözlükteki rumuzuyla @taktik stratejik ve operatif, blog'daki ismiyle verlorenesiege ve onun kadar değerli august von mackensen veya sözlük rumuzuyla @mackensen dostlarıma da teşekkürü bir borç bilirim. fakat @taktik stratejik ve operatif arkadaşımızın halen yazar olamaması bir hayli üzücü ama yazdıklarıyla yakındır.
    ve kudretli savaş gemilerinin, pupasından pruvasına her detayıyla bilen @büyük beyaz filo rumuzlu üstadı da unutmamak gerek.
    hepinize ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum, inşallah nice bir yıllara daha gireriz. hepiniz sözlüğün ve blog'umuzun değerli ve saygıdeğer isimlerisiniz, sizleri yüz yüze olmasa bile tanıdığım ve ortak bir mecrada buluştuğumuz için şeref duyuyorum...
hesabın var mı? giriş yap