4 entry daha
  • "türkiye usulü demokrasi"yi nefis biçimde özetleyen ifade...

    laiklik tehlikede mi? evet, olabilir... hatta öyle görünüyor.

    modern devlet anlayışında, laikliğin tehlikede olması ne anlama gelir? demokrasinin tehlikede olması... çünkü bir "dogmalar sistemi", yani "din", ilahlarıyla ülke yönetimi mekanizmalarının içine sızmaya başlamıştır.

    peki modern devlet anlayışında darbe tehlikesi ne anlama gelir? demokrasinin tehlikede olması... çünkü bir "dogmalar sistemi", yani "ordu", silahlarıyla ülke yönetimi mekanizmalarının içine sızmaya başlamıştır.

    yıl 2006... 2007 olmak üzere. genç türkiye cumhuriyeti, sekiz çarpı on yıllık geçmişinde, hayati hatalar yapıp yine de bir biçimde ayakta kalmaya devam etme hakkını defalarca kullandı. yaşından büyük deneyimleri var bu konuda.

    durun ve öğrenin artık.

    demokrasi, ilahlarla silahlar arasında seçim yapma dayatması değildir. onun "ülke yönetimi"ndeki karşılığı olan cumhuriyet de.

    demokrasinin bittiği yerde darbeyi haklı gösterecek argümanlar / mazeretler bulabilirsiniz. zaten bulmanıza gerek de yoktur... tartışma bitmiştir. "güçler" devreye girmiştir ve kimin haklı olduğuna değil, kimin kazandığına bakılacaktır sadece. haklılık - haksızlık incelemeleri ve çözümlemeler "otopsi" aşamasıdır...

    "tehlike"den söz ederken, doğrudan otopsi aşamasına götürecek müdahaleler için erken değil mi?
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap