40 entry daha
  • bir johann cruyff lafı ile başlayayım:

    futbol basittir, ancak en zor şey basit futbol oynamaktır.

    deniz barış türkiye'ye geldiğinden beri dikkat çeken, "ilhan cavcav yine bulmuş abi" yorumları ile karşılanan, uefa kupasında önemli işler başaran gençlerbirliği takımının beğeni ile izlenen oyuncularından birisi idi. şenol güneş döneminde milli takıma seçilmişti. gözlemlediğim kadarı ile o dönem kendisini izleyen fenerbahçe taraftarları da beğeniyordu kendisini ve hatta pek çoğu takımda görmek istiyordu. daum'un da ısrarı ile takıma kazandırıldı. ne olduysa da bundan sonra oldu. fenerbahçe taraftarının gözünde kötü futbolcu oluverdi deniz barış.

    sonra transferi ile ilgili problemler çıktı ortaya. lisansı askıya alındı. lisansı ile ilgili sorunlar çözülmüştü ki bir anda iki çocuğu anasız kalıverdi. bir insanın başına gelebilecek en kötü şeylerden biriydi yaşadığı. bildiği işi yapmaya devam etti. zico tercihini ondan yana kullanmaya karar verdi bir gün. ve sonra doğru tercih yaptığını düşünmüş olacak ki aurelio gibi başarılı bir oyuncuyu kesme riskini göze alıp deniz ile devam etti. ve deniz barış çok uzun bir aradan sonra bulduğu "mevkisi maçtan maça değişmeden" sürekli onbirde olma şansını iyi kullandı, her geçen gün biraz daha ekliyor oyununa. ama yine de bir kısmımıza yaranamayacak. en büyük taraftar futbolcular sahtekar mantığı gündemde kaldıkça, insanlar kendilerini kulüplerin ve futbolcularının üzerinde gördükçe, taraftar kelimesinin anlamından uzaklaşmaya devam ettikçe pek çok futbolcu için geçerli olacağı gibi.

    tıpkı 2005-06 sezonunun en fazla isabetli orta yapan oyuncusu ümit özat gibi. bu istatistiğin ikincisi ve üçüncüsünü de söyleyeyim size: hasan şaş ve ibrahima yattara. dikkat buyrun lütfen, ümit özat bir savunma oyuncusu olarak iki hücum oyuncusunun önünde ilk sırada isabetli orta sayısında. ama yine de işe yaramaz, di mi güntekin? ümit orta yapmayı beceremez, boşver istatistiği falan, görüyoruz biz. hem, daum'un da en "kritik eksik" olarak gördüğü yere hep ümit özat'ı kaydırmasında da bir anlam yoktur. sağ ayaklı solbek mi olurmuş zaten. jose mourinho sağ ayaklı william gallas'ı, bayern ve klinsmann sağ ayaklı philipp lahm'ı, fabio capello sağ ayaklı gianluca zambrotta'yı solbek oynatmışsa oynatmış, bu takımların hepsi de şampiyon olmuşsa olmuş, ama sağ ayaklı solbek olmaz kardeşim! hem juventus da şike yaptıydı. deniz barış da düz adam işte. kimi koysan ondan daha iyi oynar.

    deniz barış sezon sonunda ayrılacak fenerbahçe'den, görünen o. yerine kimi transfer edersiniz kadroya türkiye içinden?

    bir de hakikaten, hiç dikkatinizi çekti mi, hiç düşündünüz mü daum sakat ya da cezalı oyuncusu çokken en kritik eksik olarak gördüğü yere neden hep ümit özat'ı çeker onun yerine de başka bir oyuncuyu, genellikle deniz barış'ı solbek oynatır diye?

    işe yaramaz topçuymuş hakkaten bu deniz, yazayım dedim yazıyı bağlayamadım, bundan bile anlaşılıyor.
139 entry daha
hesabın var mı? giriş yap