3 entry daha
  • kesinlikle ayar amacli olmayarak, tamamen tirstigimdan dolayi yaptigim arastirmada bu kafam kadar yaratiklarla ilgili bir takim ic rahatlatici bilgilere ulastigimi söyleyebilirim.

    wikipedia'da anlatilanlara göre solifugae türü bu heyvanat pek cok mit ve abartili hikayeye konu olmustur. wikipedia, cok da büyük degillerdir canim demekte. en büyügünün bacak araligi 12 cm kadar olup(daha en olsun ulan!?), benzerlerine göre hizlica olmakla beraber aslinda saatte 16 km ile asagi yukari kosan bir insan hizinda hareket edebilir(bence siz yine de her zamankinden biraz daha hizli kosun). hindistan'daki bir cinsi disinda* zehirsizdirler ve ag üretmezler(örümcekten bahsettigimize emin degilim artik, nitekim degilmis: (bkz: arachnids)).

    bir ara orta dogu'da görev yapmakta olan amerikan askerleri arasinda bu örümcegin anestezik bir madde ile uyusturdugu insan etiyle beslendigine dair söylentiler cikmissa da gercekligi yoktur. anestezik bir madde salgilayamazlar, tehdit edilmedikce kendilerinden büyük raakibe girmezler, cok büyük yüksekliklere sicramazlar. develere musallat olup ic organlariyla münasebette bulunmazlar. tüm bu hikayelerin yeni dönem askerleri korkutmak icin uyduruldugunu söyleyebiliriz.

    insanlara karsi olusturabilecegi en büyük tehdit kendisine bulasildiginda, nefsi müdafaa icin aldigi isirikla büyükce bir yara olusturmasi ve bunun enfksiyon kapma riskidir.

    bu bilgiler isiginda dahi olsa hala tirsmakta olup, gördügünüz zaman uzaklasin demekten kendimi alamiyorum. mümkünse hic görüsmeyin..

    kaynak : http://en.wikipedia.org/wiki/camel_spider
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap