38 entry daha
  • bay campbell diğer adıyla (mitolojist) eşsiz mitleri bir araya toplamış ve çok iyi sentezlemiştir. oswald spenger dan çokça beslenmiştir ve kendisini hayranlıkla okuduğunu tüm 4.ciltlik eserinde bu görülebilir.

    biraz değinelim şevkle mitleri anlatan bu adama:

    başlıca hocası diyeceğimiz (spengler #100759170) dahilinde, yine alman hindolog heinrich zimmer' dır ve o öldüğünde yarım kalan eseri, türkçeye çevrilen hint sanatı ve uygarlığında mitler ve simgeler'i derlemiş ve tamamlamıştır. james joyce büyük eserinde her şeyiyle mitten ibaret olduğundan, onu anmadan hiçbir kitabını kaleme almamıştır. 'kutsalı açıklamaya' dair ilişki de, -yer yer carl jung ve rudolf otto yanında azda olsa mircea eliade ile beraber thomas mann i de anmalıyız. bunun yanı sıra, schopenhauerian sanat anlayışına da değinir.

    doğu kültlerine dair araştırmalarında çoğu konuyu didik didik etmiştir. daime dönüp dolaştığı yer karşılaştırmalı mitolojilerdir. neil gaiman gibi tiplerin başvuru kaynağıdır campbell.

    her ne kadar kahramanın sonsuz yolculuğu eseri popüleritesi artsa bile, kudret emiroğlu nun katkısıyla, türkçe'ye kazandırdığı şahane 4.ciltlik dev eseri dışında, hâlâ çevrilmemiş eserleri de vardır. mitolojinin gücü isimli karşılıklı söyleyişinden, derlenen bir kitaptır. #102906726 gene sözüne etmek gerekirse, celal şengör'ün tavsiye ettiği adamlardandır.

    hayatını okutman olarak, devamlı aktif bir yol izlediğindedir ki, çok üretken olduğundan; -birçok bıraktığı eserlerinin dışında; tv, söyleyişi ve tolkshow tarzında vb. programlara da imza atmıştır.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap