5 entry daha
  • kömürcü, şiire ateşle yaklaşıp külle dönmeyi göze almış bir şair. onun için vurkaç tekniğiyle örülmüş, sözünü sakınmayan bir imgelemden yana. 2003 yaşar nabi nayır şiir ödülü'nü alan şairin, hasar ayini ilk kitabı.

    "hasar ayini'ndeki şiirleri yazarken, öznenin özneye, dilin dile, nesnenin nesneye, fiilin fiile devlet, yani otorite oluşu, bir sıfat olarak sevgilinin sevgiliye, anne ya da babanın çocuğa ve devletin bütün bunlara devlet oluşunun kısmen ironik bir hasar tespitine girmiş buldum kendimi. çok sonra bu huşu durumunun bir ayine karşılık geleceğini farkettim. yani tematik bir iddayla da oluşmayan bu kitap, aynı makineyle çekilmiş, bu yüzden de renk anlayışı olan 26'lık bir poz: baktıkça beni öteye ya da beriye dönük yaşanmışlık kısmında titreten bir fotoğraf albümü."

    kömürcü, şiiri ateşle yaklaşıp külle dönmeyi göze almış bir şair. onun için vurkaç tekniğiyle örülmüş, sözünü sakınmayan bir imgelemden yana. bir şairin sonunda kendini kendini babasız ve oğulsuz kılma; gerektiği yerde kendi kendini yok sayma cesaretine ve erdemine sahip olması gerektiğine inanıyor.

    seyyidhan kömürcü kimdir?

    1979 yılında mardin-derik'te doğdu. ankara gazi üniversitesi güzel sanatlar eğitimi resim bölümü'nü bitirdi. diyarbakır'da resim öğretmenliği yapıyor. şiir ve yazıları varlık, e, milliyet sanat, kum ve yasakmeyve dergilerinde yayınlanan şair, 2003 yaşar nabi nayır şiir ödülü'nü aldı.

    17.02.2004

    kaynak:

    yazar: melih bayram dede
    http://www.dergibi.com/kitap/ayrinti.asp?id=236
120 entry daha
hesabın var mı? giriş yap