1 entry daha
  • doğru karardır ve adam haklıdır. sözlük yönetimi açıkça atatürk düşmanlarını "düşünce özgürlüğü" kisvesi altında sözlükte tutmaktadır.

    ben ısrarla sahip olduğum entry'i hatalarla "ekşi şeyler"e koyan moderatörlere cahil dediğim için uçurulduğumu bilirim. üstelik beni uçurduktan sonra da söylediğim ve daha önce yapmadıkları düzeltmeleri yaptılar. bu düşünce özgürlüğü değil ama atatürk'e hain diyerek düşünce özgürlüğünden faydalanabilirsiniz.

    ne kadar çok bu tarz başlık o kadar çok reaksiyon demek. daha çok reaksiyon daha çok tık daha çok reklam geliri demek. ancak atatürk'e laf uzatacak kadar ileri gidilmesine izin vermek kabul edilebilecek bir şey değil. özgür demirtaş hepimizden omurgalı çıkmış ve en azından bu kararı alabilmiş.

    edit: susturarak olmaz diyenler olmuş da susturman gerekeni susturacaksın. tepki sözlük yazarlarına değil bunlara göz yuman yönetimedir.

    bu sözlükte içerisinde:

    imam, müezzin, din, hıristiyan, müslüman, porno yazan başlık açmak yasak. imamın ve müezzin'in kutsal yanı nedir? imam birine tecavüz eder başlığını açamazsın. pornhub italya'da ücretsiz premium hesap verir başlığını açamazsın, ben hıristiyanım, kendi dinim veya kilisenin bir yanlışı hakkında başlık açmak istesem açamam.

    ama "atatürk'ün yaptığı hainlik" diye bir başlık açabilirsin.

    ben buradan imamın tekine orosu çocuğu dersem o imam bana dava açıp hakkını arayabilir. peki atatürk'e hain denildiğinde atatürk anıtkabirden çıkıp hakkını eşit şartlarda savunamayacaksa, sözlük yönetimi de bunlara göz yumacaksa bunun adı ifade özgürlüğü müdür?

    bunun adı sözlük kullanıcılarını keriz yerine koymaktır, hükümete şirin gözükmek için onların da nefret ettiği atatürk'e hakaretlere kadar göz yummak yine onların hiç tasvip etmeyeceği şekilde imamı, müezzini, dini vs. "edep sınırları içerisinde" dahi eleştirmeye izin vermemektir.

    edit 2: sozlock'a göre bu entry'i debe'de olacaktır. neden? çünkü debeye giren bir çok entry'mden daha yukarıda en beğenilenler listemde. bakalım sedet'in dediği gibi ifade özgürlüğü var mı yok mu. yarın bu entry debe'de olacak mı merak ediyorum. ha umurumda değil de turnusol görevi olacaktır. atatürk'e hain denebilen yerde benim bildiğim kadarıyla sözlüğü eleştirmek de yasak çünkü.

    (bkz: kutsal ilgi kaynağı)
221 entry daha
hesabın var mı? giriş yap