13 entry daha
  • yazarken, entera basma periyotlarını iyi ayarlayın. her kelimeden sonra entera basıp yollamak hiç hoş bir hareket olmadığı gibi, hayvan gibi bir metni dakikalarca yazıp bir anda göndermek de karşıdaki insanı beklemekten yoracak, zaman kaybında da yol açacaktır. uzun birşey diyorsanız parça parça yollayın da karşıdaki okusun siz diğer parçayı yazarken.

    emoticon kullanımı çok hassas bir konudur, yerinde ve zamanında kullanılmalıdır. hemen başımdan geçen bir olayı naklediym. bir kendinibilmez arkadaşım "ders" kelimesine kitap okuyan yani güya ders çalışan bir msn suratı atamıştı. ama güzel arkadaşımın gözden kaçırdığı ayrıntı şuydu. "ders" harfleri birçok kere kelime içinde oluşabiliyordu. "elma dersem çık", "şuraya gidersem", "ayıp edersin" gibi cümleler kurmak istediği zaman iki taraf için de üzücü durumlar ortaya çıkıyordu. işin kötüsü bu sadece "ders" ile sınırlı değildi. bazen öyle mesajlar geliyordu ki, bi yerde bi harf yanıp sönüyor, bi yerde iki msn yuvarlak suratı bişeyler yapiyo, diğer tarafta başka bişey oluyor. mesaj değil sanki anadoludan görünüm.

    hatta bir keresinde ben de emoticonun azizliğine uğramış, büyük bir hayvanlık yapmıştım. nereden geldiğini hatırlamadığım bir emoticon yüklüymüş bilgisayarda. şöyle ki bir msn yuvarlak kişisi, elinde afedersiniz "am am am" yazan bir pankart tutuyor ve sallıyor. bu emoticonun yazı olarak karşılığı ise "am:". am denilmiş ama istem dışı ortaya çıkmasını engellemek için diye yanına bir de ":" koruması(!) konulmuş. bendeniz ise özel gitar dersi vermek üzere msn adresimle ilan vermişim. 20 yaşında üniversiteli bir genç kız ekledi. muhabbet son derece seviyeli, saygılı, kısaltma bile kullanılmıyor herkes türkçenin en güzel örneklerini sergilemek için elinden geleni yapıyor. resmi hoca öğrenci ilişkisi oluşmuş. karşı cins, evde özel ders gibi konular olunca güven kazanmak herşeyden önce geliyor ve ben bunu başardığımı düşünüyorum, her konuda anlaşıyoruz, ben para hesabını bile yapıyorum, mutluyum.
    taa ki, tamam diyip bir gülücük smileysi göndermek isteyene kadar...
    tam`am:`)
    işte bir çuval incirin berbat olduğu an, tüm resmiyet, saygı, seviyenin bir anda sıfırlandığı an. üstteki yazışmaların güzelliğine nazire yaparcasına pis suratlı msn adamı elinde "am am am" yazan pankartı sallıyor. bir soğuk msn sessizliği hakim oluyor. ulan geri al tuşu olsun msn'in diye düşünülüyor.
    o gitar dersi hiç olmuyor, o emoticon ise sonsuz yolculuğuna çıkıyor...
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap