78 entry daha
  • aleviler üzerine mizah yapılmaz mı? elbette ki yapılır. aleviler eleştirilmez mi? elbette ki eleştirilir. üstelik; alevi felsefesi tüm bunları hoşgörüyle kabullenir. fakat burada ne eleştiri, ne de mizah sözkonusu.

    söz konusu olan; çok net bilinçaltındaki cehaletin cürretkarlığı ve devriye inancından ötürü aslında zaten alevi inancında olmayan cennet-cehennem kabulündeki cennete gitme kodlamasını bile egemen inancın kalıpları ve pratikleri üzerinden algılayan birisinin sözde bir ofansif mizah icrası olarak alevilerle dalga geçmesidir. sözde komedi adına aşağılama ve katledilmelerinin meşruluğunu, cahilane bir üslupla dışa vurumudur.

    bunu yapan mahlukun alevi kökenli bir aileden olup olmamasının hiçbir önemi olmadığı gibi, beslendiği iğrenç bilinçaltındaki sorunlardan ötürü bu rezaletinin daha da trajik bir hal almasından öteye gitmez.

    hiçbir inanca veya kültüre, özellikle acıları üzerinden böylesi bir ironinin komedi olarak pazarlanmasının kabul edilecek bir yanı olmamakla beraber, o muazzam ofansif mizahıyla aynı ironiyi, aşağılamayı ve acılarıyla dalga geçmeyi bu ülkedeki mevcut egemen inançtakilere yapabilir miydi? ya da yaptığına dair en ufak bir bilgi veya görüntü var mı?

    yok. olamaz zaten çünkü yemez. o zaman aynı yememe hassasiyetini herkesin acıları için yapmak zorundadır. aksi takdirde varsa bu ülkede hukuk denen şeylerin kırıntıları hesabını vermelidir!
151 entry daha
hesabın var mı? giriş yap