636 entry daha
  • arkadaşlar şimdi hastaneden geliyorum. yüksek ateş şikayeti ile acile gittim. hastane girişinde bir görevli giren herkesin ateşini ölçüyor. elindeki aletle ateşimi ölçtü 36.2 çıktı. şikayetiniz ne dedi. yüksek ateş dedim. ateşiniz normal dedi. sonra kayıt açtılar dedim ateşim yüksek. bu sefer kulaktan ölçüm yaptılar 38.3 çıktı. o kapıdaki ölçüm cihazları fasa fiso. onu bi bilin her şeyden önce.

    nabzımı ölçtüler 155 çıktı. neyse sarı kısma gönderdiler. akciğer filmi çekildi. tomografi çekildi. serum verildi. bir saatin sonunda ateşim 37.5 nabzım da 144 oldu.

    en son doktor bana yurtdışı ziyaretin veya umre yapan biriyle görüşmüşlüğün var mı dedi. ben de hayır ama işim gereği bir çok insanla muhatap oluyorum. onların durumunu bilemem dedim. o zaman covid testine yönlendiremiyoruz dedi. ameliyat ve kronik hastalıklarımı da anlattım. parol yazdı gönderdi.

    demem o ki, sen acile 38.5 derece ile gelmiş ve risk grubunda kronik rahatsızlığı olan adama bile test yapmıyorsan, halin italya dan beter olacaktır. ilk günler ben de devletin, süreci iyi yönettiğini düşünüyordum. şimdi kendime götümle gülüyorum.

    edit:

    geçmiş olsun dileyen, hal hatır soran tüm suserlere teşekkür ederim.

    bir kaç kişi özele git test ol yazmış. bildiğim kadarıyla böyle bir imkan yok. eğer var ise hangi hastanede yapılabiliyor öğrenmek isterim. öğrenirsem de tekrar edit geçerim.

    ayrıca bir tavsiyem var. doğru mu yanlış mı kendi içinizde karar verin. benzer şikayetlerle giderseniz hastaneye, yurtdışı veya umre sorusu sorulduğunda umreye giden biri ile sarıldık öpüştük diyin. mecbur test yapacaklar. ben o ateş ve endişe ile akıl edemedim. dürüst olmak bir boka yaramıyor.
120 entry daha
hesabın var mı? giriş yap