89 entry daha
  • iş arkadaşım.

    üç hafta kadar önce yurtdışından geliyor. soğuk algınlığı belirtilerinin yanında hayli yüksek bir ateşinin de olduğu söyleniyor (40 dereceye çıktığını duyuyoruz en son); insanlar haliyle koronadan şüphelenip endişeleniyorlar. bir süre rapor alıyor, biz öyle biliyoruz en azından. çok lafı edilmiyor, çünkü ortam paniğin bir anda zirve yapmasına çok müsait. buraya kadar her şey normal. durum sonra sinir bozucu bir hale geliyor.

    bir hafta geçiyor, haliyle 14 gün dolmamış, karantinada kalması için hala bir haftası daha var. ama tutturuyor ben işe geleceğim diye. binbir ısrarla, ve hatta artık zorla işe gelmesi “engelleniyor”. bu bir haftayı da böyle geçiriyor.

    sonraki haftaya giriyoruz. 14 günlük karantinasını zorla tamamlamış. günlerden pazartesi. işe geliyor, hatta korona olmuş gibi kendisinin uzaklaştırılmaya çalışılmasından epey rahatsız ve sinirli olarak (!). bu arada hiçbir hastalığı yokmuş gibi; ne bir maske ne bir eldiven ne de başka küçücük herhangi bir önlem... etrafta ben korona değilim diye dolaşıyor. o günü geçiyoruz, ama nasıl bir tedirginlikle geçirdiğimizi de allah biliyor.

    sonraki günlerde kendisinden haber alamıyoruz. meğer sonrasında fenalaşmış ve hastaneye kaldırılmış. test sonucu pozitif.

    benim kendisiyle merhaba-merhaba dışında pek muhabbetim olmaz. olsa bile kırk yılda bir olur o da 10 kelimeyi geçmez. ama sadece şunu söylemek zorundayım: açık ofis düzeninde çalışıyoruz, ortak çay ocağı kullanıyoruz, temasa geçtiğimiz insanlar belli vs. vs.... durumun ne kadar riskli olduğunu burada paragraflarca anlatabilirim, ama sinirden ve korkudan kalp atışlarım hızlanıyor. aslında ben şu an anlatmasam bile siz tahmin edebilirsiniz zaten.

    sonuç olarak, pazartesi gününden beri herhangi bir hastalık belirtisi göstermiyorum. kendimi karantinaya almış durumdayım. ama iş yerindeki diğer insanlar ne durumda bilemiyorum tabii.

    bu süreçte ”okumuş cahil” kesimin de ne kadar tehlikeli olduğunu bu örnekte biraz gözler önüne serdiğime inanıyorum.

    umarım bu günleri en kısa zamanda, canımızdan ve sağlığımızdan olmadan atlatabiliriz.

    edit: istanbul
1153 entry daha
hesabın var mı? giriş yap