9 entry daha
  • makina mühendisliği'nin minimuma indirmek için kafa patlattığı şeydir titreşim. torsiyonel titreşim hakkında, olur da biri açıp bu başlığa bakarsa diye aşağıdaki süper bilgileri veriyorum:

    çoklu silindir iç yanmalı motor, krank milinde muntazam moment geliştirmez. silindirlerin içindeki basınçların devirli varyasyonları sebebiyle ve piston pozisyonuyla birlikte durağan varyasyonlar sebebiyle tina kaçınılmazdır. momentin doğal periyodik sonuçları olarak moment güçlenmiş krank mili salınmaları üretir. t durma momenti eğrisi ve sistemin doğal frekansı arasında önemli bir uyumla yankılanmanın olduğu hızda işlem yapmaktan kaçınılmalıdır. yankılanmalı şartlardaki işlemler şaft sisteminde dayanılıklığı kaybettirecek bir hataya davetiye çıkarır. işlem boyunca, aşırı makine gürültüsünün varlığı durumunda yankılanma şartları zaman zaman bulunabilir.
    tipik bir torsiyonel sistem –manivelalar, pistonlar, bağlantı çubukları, bağlamalar, volanlar ve sürme mekanizmalarından oluşan multisilindir bir makina- idealize bir sistemin eksik halidir, düz şaftlara bağlanmış denk pekiştirmelerin denk diskleriyle, görevleri ancak deneysel doğrulamalarla ulaşılan büyük oranda doğru tahminlerin sunumuyla güvenilir şekilde yerine getirir.
    makine tasarımcısı çok daha güvenilir sonuçların birikimiyle sonuca ulaşmıştır. w.k. wilson’ın iki kitabı mükemmel referanslar sunar: “torsiyonel titreşim problemlerinin çözümleri” ayrıntılı bilgi içerir. sanatın amaca uygun olarak planlanması, doğal frekansların hesaplanmasında sürpriz derecede doğru sonuçlara sebep olmaktadır.
    sürme mekanizmalı multi silindir bir makineyi denk bir idealize sisteme dönüştürmek burada işleme koymak için oldukça pahalı bir uygulamadır.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap