5 entry daha
  • iletişim çağında, dev ekonomiler ile yönetilen piyasalarda, insanlık tarihinin en modern zamanında, 83.1 milyonluk ülkede,15 milyonluk şehirde "sorun küresel mücadele ulusal" propagandasının henüz ulaşamadığı ya da idrak edilemediği bir ortamda covid-19 adlı virüs kol gezmektedir.
    *
    endişe içerisinde süreci yaşarken, şehrimin %70'inin bilinçli olduğunun rahatlığı ile kahvemi evimde yudumluyorum. peki geri kalan %30 ? sizlere devlet aklı ile millet cehaletini yazacağım.
    *
    küresel anlamda dünya para fonları, sağlık sanayisi, üretimi ve bilimi kitlesel kalkındırma ile boğuşurken, ülkemde örneğine başka bir yer de karşılaşamayacağınız önlemlere şahit olduk. belki gözden kaçırmışsınızdır tekrar sizlere hatırlatayım. içişleri bakanımız sn.soylu, sokağa çıkma yasağı almanya,abd ve fransa da ikamet eden fetöcülerin yaygarası demektedir. haklıdır, sn.başkan paketi açıkladı. evde durma kalk yerinden git 500 bin liraya ev al ! üstelik peşinat %10 kredi %90, hatta attırıyor destek paketini eli açık devletlüm ; uçak biletlerin de kdv %18'den %1'e indi. o halde evde durma çık gez dolaş, bakma sen evde kal türkiye açıklamalarına... bilim kurulu toplanıyor çıkan karar kolonya dağıtmak ve dua etmek. acaba bu fikirler değerli bilim adamlarımızdan mı , bilim kuruluna alınan ilahiyat profesörlerimizden mi gelmiştir devlet aklı hangilerini ciddiye almıştır merak etmemek elde değil.
    devlet aklı böyle iken millet ne yapıyor dersiniz !
    *
    camiler ibadete ara verildi, cemaat kilitli kapıları tekmelemekte. çevreye dinine sahip çık ey müslümanlar diye haykırılmakta. bu cami kapalı ise diğer camiye giderim fikri yaygın. esnaf dükkan açmakta(?) nedeni basit kira ödemeleri. çözüm belirsiz üstelik sn.başkan açıklamasına rağmen "100 milyar tl paket" ne için !, evden çıkma deniyor taksici eylem yapıyor "100 milyar tl" daha ne istiyorsun kardeşim! alışveriş merkezleri ve yatırımcılar derneği (ayd) kapatıyoruz derken, yeni çıkarttıkları avm-der başkanı tertemiziz buyrun gelin alışveriş yapın diyor. sağlık bakanı çıkma evde otur diyor, otogar asker uğurluyor davullu zurnalı !
    *
    istesekte istemesekte toplum olarak akılcı ve bilimci değiliz, bize yasaklar ve dikta lazım. dikta edin bize , evimizde kalamıyoruz. bilim kurulu karar veremiyor sevgili başkan.dikta et şunlara yasağı ilan etsin, yoksa ünite bulamayacağız,koridorda sedye üstünde öleceğiz.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap