• sağlık bakanı dr. fahrettin koca’nın az önce twitter üzerinden verdiği sayı ile gerçekleşendir. aynı zamanda kendisi bugün virüsün tüm türkiye’ye yayılmış olabileceğini de belirtti. bu da demek oluyor ki bu sayılar günden güne artıyor ve herhangi bir ilaç bulunmadığı sürece de artmaya devam edecek.

    şimdi vaziyet böyleyken sorulması gereken bazı soruların olduğunu düşünüyorum.

    birincisi; sokağa çıkma yasağı getirilecek mi, eğer getirilmezse tüm türkiye'ye yayıldığı söylenilen bu virüs salgının önüne geçilebilinir mi? cevap evet ise nasıl geçilecek?

    sokağa çıkma yasağı getirilirse işe gitmek zorunda olan insanlar için nasıl bir çözüm üretilecek? izni olana şirket izin mi kullandıracak ? izni olmayan ne yapacak, nasıl çalışacak? çalışamazsa işten mi çıkarılacak? işten çıkarılırsa ve ek geliri yoksa sadece başvuracağı işsizlik maaşı ile mi geçinecek ? işsizlik maaşı almaya hakkı yoksa taş mı yiyecek?

    çin’den alınan ilaçların tedavi konusunda işe yaramasını umut ediyorum. evde duramayıp sokağa çıkan yaşlılar, işi icabı çıkmak zorunda olanlar ve keyfi çıkanlar(düğün yapanlar, piknik yapanlar) ile gelinen nokta bence iyi bile zira sokağa çıkma yasağı da getirilmedi.

    ben tırsmaya başladım çünkü bu illet hiç bitmeyecekmiş gibi, bitse de bir kaç ay rahat bırakıp sonra tekrar başlayacak gibi geliyor...
220 entry daha
hesabın var mı? giriş yap