7 entry daha
  • bugün sağlık bakanının; semptomlardan birini ya da birkaçını gösteren hastaların hepsine test uygulanıyor sözlerini dinledikten sonra, birkaç saat önce konunun öznesi olmuş birisi olarak gözlemlerimi anlatmak isterim.

    dün başlayan kuru öksürük, sonrasında bugün sabahtan ateş de yükselince (38 derece) işten izin alıp sağlık ocağına gittim, oradan da bekletmeden şişli eftal'e sevk edildim. acil kapısından kayıt açtırıp beklememi söylediler.

    bu arada acilin içinin ana baba günü olduğunu belirtmeme gerek yok sanırım. acillerin polikinliklerden kalabalık olmasına şaşırmıyorum zaten artık. hastaların çoğu test yaptırmak için gelmiş, ancak ilaç yazdırmaya gelen teyzeler de gördüm maalesef. hastanede sosyal mesafe önerilerini sallayan yok, biraz da hastane sistemi mecbur bırakıyor gibi insanları çok da kızamadım (tek doktor kapısının önünde sırası gelene sesleniliyor, insanlar kapıya yakın bir yerde durmak zorunda kalıyor).

    corona şüphesiyle gelenler yeşil alan (aciliyet seviyesi düşük hastalar) sırasından kayıt açtırıyorlar. bu alanda muayene eden tek doktor var, o da canhıraş çalışmasına rağmen sırayı eritemiyor, eritmesine de imkan yok. öyleki bu testi yapan istanbul avrupa yakasındaki iki hastaneden birinde, sadece tek doktor var, katlanarak artan vaka sayısında oraların halini hayal edemiyorum.

    neyse sırf benim gördüğüm, 2 saat içinde 60-65 hastayı muayene edip gönderdi doktor. içeri girdim, 30'larının başında hanım hanımcık bir doktor hızlıca muayene edip tomografiye gönderdi. tomografi çektirip yeniden doktorun odasına dönebildiğimde 1 buçuk saat daha geçmişti. tomografi temiz çıktı, doktorun söylediğine göre ya virüsü taşımıyorum, ya da taşıyorsam bile ciğerlere inmemiş, risk grubunda olmadığım için de test yapamıyormuş. sonuçta ateş düşürücü yazdı, kendi karantinanı uygula, ateşin düşmezse gelirsin deyip gönderdi. bekleyip görücez artık.

    sağlık bakanının söylediği gibi semptomları gösteren herkese test yapılıyor, gibi bir durum yok yani.
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap