20 entry daha
  • gerçekten sokağa çıkma yasağının tembeller, zenginler tarafından falan istendiğini düşünmek normal bir şey mi?

    bak ben neden sokağa çıkma yasağı istiyorum?

    1. eşim bir ihracat firmasında çalışıyor, kendileri ingiltere, ispanya vb. ülkelere ihracat yapıyor. ispanya tüm siparişleri iptal etti ama ingiltere hala sipariş geçmeye devam ediyor. çin olayı patlayınca çindeki tüm siparişlerini buraya çektikleri için neredeyse önümüzdeki birkaç aylık siparişleri var ve bu siparişleri yetiştirseler bile ingiltere sokağa çıkma yasağı ilan ettiği için büyük ihtimalle ya siparişleri bekletecekler ya da ödemesini geciktirecekler ancak yöneticiler siparişleri alıp sözleşmeleri imzaladığı için siparişler tamamlanmadan ve devlet böyle bir kanun çıkarmadan çalışanları eve göndermeyi reddediyor.

    2. ben küçük esnafım. perakende, kurumsal olmayan bir mağaza yönetiyorum, üretim yaptırıyorum, yapıyorum. üretim bölümünü tamamen eve gönderdim. günlük ciromuz 10da 1ine düştü son günlerde. diyebilirsin "e sen kapat kim karışıyor sana?" diye ama öyle olmuyor o iş. izmir, kemeraltı ve benzeri yerleri bilen bilir. esnaf tamamen birbirine bağlı açıyor dükkanlarını. 1-2 büyük mağaza açtığı anda herkes telefonlarla haber yayıp tüm dükkanları açıveriyor anında. açmayana da baya çektiriyorlar. art niyetli olanlar değişik yalanlarla değişik yerlere şikayet ediyor.

    3. sokağa çıkma yasağı uygulanmadıkça ve durumun ciddiyeti devlet tarafından halka bildirilmedikçe insanlar rahata veriyor. sen, ben evde dursak bile bunu ciddiye almayan çoğunluğu hafife alıyorsun. bu virüsün yayılma hızı herkes eve girmeden kesilmeyecek.

    sokağa çıkma yasağı ile ohali de karıştırmamak lazım. marketler, bankalar ve gerekli devlet daireleri ve hizmet sektöründe hayatın devam edebilmesi için elzem firmaların, gerekli hijyen koşulları dahilinde açık kalması doğaldır. gün içinde de hava almak için küçük ve birden çok kişiyle yapılmayacak yürüyüşler kabul edilebilir. ancak türkiye hala senin belli ki farkında olmadığın şekilde 3. dünya ülkesi ve halk devlet direktifi olmayan şeyleri esnetmeyi uyanıklık ya da akıllılık sanıyor.

    tüm bu gerçekleri gözardı edip, "tembelliğinizden sokağa çıkma yasağı istiyorsunuz." demek kadar değişik bir cahillik için pandemiden sonra özellikle insanların incelenmesi gerektiğini düşünüyorum.
208 entry daha
hesabın var mı? giriş yap