4 entry daha
  • son derece zamansız bir harekettir.

    evinde yangın varsa önce onu söndürüp sonra iki yan apartmandaki yangını söndürmeye yardım edersin. bunu eleştirene okçomar vs demek artık en basit muhakemeyi bile yapamayan bir mal değneği olduğunuzu gösterir.

    ekleme: aşağıda başka bir mal değneği durumu 1940'ta çin'e yapılan aşı yardımıyla falan karşılaştırmış, maymunlu falan bir şeyler demiş. öncelikle klavye kullanabildiğine göre nispeten gelişkin bir primat arkadaşımıza anlayacağı dilden yazalım, bakalım hala orul orul ötecek mi:

    1940 çin'e aşı gönderildiği esnada tüm dünyayı olduğu gibi senin ülkeni de sarmış bir pandemi yok. başı bir tür endemiyle dertte olan bir ülkeye yardım ediyorsun.

    şu anda ise tüm dünyayı kasıp kavuran, senin ülkende de binlerce kişiye bulaşmış, belki on binlerce kişide kuluçka süresini tamamlayıp sağlık sistemini çökertme riski olan bir pandemi dünyayı esir almış durumda. kaç kişinin işsiz kalacağı, kaç kişinin kurulu işinin batacağı, kaç kişinin bir tas çorbaya bile muhtaç hale geleceği belli değil. sen yaşama ihtimalin yüksek olan bu kriz döneminde ülkenin zaten sınırlı olan kaynaklarını başka bir ülkenin sorununa ilaç olmaya harcarsan elbette küfrü de lafı da yersin.

    mesela kalın sıçan bazı kardeşlerimiz işlerini bitirdikten sonra götlerini trol ile sildiler ve trolü çöp kovası yerine klozete atıp üzerine sifonu çektikleri için ülke çapında bir kanalizasyon problemi çıktı diyelim. istanbul büyükşehir belediyesi, 15 küsur milyonluk nüfusuyla kendi şehrinin aynı problemle uğraştığı gerçeğini görmezden gelip de sırf belediyesi chp'li diye ardahan belediyesi için yardım toplamaya kalksa ya da istanbul'un imkanlarını başka bir belediyenin emrine sunsa burada gelip en başta laga luga yapacak sizlersiniz. azıcık tutarlı olun lan.
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap