• ingiliz yapımı, çok esaslı lezzette, neredeyse 200 yıllık kaliteli bir hardal markası. hardal sevip de, henüz denemeyenler için ivedilikle tadılması tavsiye olunur. piyasanın bilinen hardalımsıları ile kıyas götürmeyen bir taddır. marketlerde veya bu tip cins (ama hoş) gıdaları satan ekzantirik şarküterilerde 170gr.lık cam kavanozda bulmak mümkündür. eşgali ise, sarı zemin üzerinde kırmızı harflerle "colman's mustard" etiketi ile tarif edilir.
    ilk defa deneyecek olanlar bilinen piyasa mallarından edindikleri tecrübe ile asla hareket etmemelidir. mesela;
    --ohhh hacım!.. şimdi şu sosisi bi daldırayım, sapsarı bulayıp yiyeyim...
    bu tip bir davranış, colman's'ın geniz-burun taraflarında napalm etkisi göstermesine neden olabilir. önce göz yaşarması, ardından önlenmesi imkansız bir öksürük. bu durumda ağızdaki sosis partikülleri heryere saçılacaktır. kaşıkla hardal yemek gibi fantaziler de colman's'a işlemez.

    tarif editi:
    minyatür teneke kutuda satılan toz halindeki türü daha ekonomik ve size kendi tadınızı yakalamanız için fırsat veriyor. yaklaşık sigara paketi ebadındaki bu kutuda 57 gr. toz hardal var. basit formül şöyle;
    2 tatlı kaşığı (tepeleme - silme arası) colman's
    2 tatlı kaşığı su
    1 çay kaşığı elma sirkesi
    yarım çay kaşığı tuz
    bunları uygun bir kapta karıştırıyoruz ve hepsi bu kadar. formülü kendi zevkinize göre değiştirebilirsiniz. bir gece beklerse daha da acılaşıyor. böyle ufak miktarda hazırlayıp bittikçe tazelemesi daha da mantıklı bence.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap