4 entry daha
  • yerini hep bir başka anın aldığı andır..

    - onu ilk defa şehir dışına uğurladığım gün, benim onu beklediğimi bilerek gittiğini bilmek en mutlu anımdı. sonradan onu başka bir kadınla tatil yapmaya giderken yolcu ettiğimi öğrendim.

    - hayatımda ilk kez, gün içinde neler yaptığımı merak eden biri olduğunu sandığımda, her "canım bugün nasılsın?" "canım her şey yolunda mı?" mesajını aldığım anlardı. onun dünyanın en düşünceli, en içten insanı olduğunu düşünüyordum. sonradan aynı mesajı aynı anda üç kadına birden yolladığını ve her üçünden de yanıt aldıktan sonra aynı cevabı yine üçüne birden gönderdiğini öğrendim. kendisi bunun son derece pratik ve ekonomik olduğunu söyledi.

    - bir hevesle, sehir dışından ya da yurt dışından döneceği gün onu beklemek en mutlu anım olmuştu. nihayet günün sonunda onu görecektim. sonradan bana döneceğini söylediği tarihten çok önce dönmüş olduğunu ya da aslında hiç gitmemiş olduğunu öğrendim.

    - serin bir yaz akşamı kendimi çok huzurlu hissettiğim bir andı*, sanki o ve ben, biz ve şehir, kısacası her şey uyum içindeydi ve yanımda olması o anı kutsuyordu. sonradan o günün beni aramayı sebepsizce bırakmadan ve telefonunu kapatıp on günlük bir kaçamağa başlamadan önceki son gün olduğunu öğrendim. onun için öyle çok endişelendim ki takip eden hafta içinde yaşadığım kitlenmeler ve korku nöbetleri için anksiyete bozukluğu ve panik atak teşhisi konuldu.

    en mutlu an aslında sahte olduğunu öğrendiğim an yenisiyle yer değiştiren anlardan başka bir şey değil.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap