17 entry daha
  • biraz araştırdığımda, bu raporun alman federal hükümeti 2012 yılında modi-sars adını verdikleri virüs salgının varsayımsal olarak hazırladıkları bir risk analizidir. hatta bu rapor federal sivil koruma ve afet yardım ofisi (bbk) tarafından halka açıktır.

    bu tarz risk analizleri 2012'den beri almanya'da yayınlanmaktadır. hatta bir kış fırtınası (2013), bir fırtına dalgası (2014) ve bir kuraklık (2018) teorik olarak yürütülmüştür. bbk'nın sitesinde bu raporlar mevcuttur.

    federal ofis sözcüsüne göre, senaryolar uluslararası alanda “makul en kötü durum” olarak da bilinen “akla gelebilecek aşırı olaylara” dayanıyor. robert koch enstitüsü: “bu rapor, o zamanki modi-sars senaryosudur. bir pandemi olayının gelişiminin ve etkilerinin bir tahmini değildir, ancak bir kişiye kurgusal bir patojen tarafından tetiklenen maksimum senaryo, teorik olarak akla gelebilecek en yüksek zarar derecesi idi.

    bu risk analizinde bazı yanlış öngörüler de vardır. örneğin; tüm yaş gruplarının eşit şekilde etkileneceğini, (sayfa 58). ayrıca, hastalığın yüzde onunun öleceğini varsaymıştır (sayfa 64).

    özetle bu analizin ana nedeni, olası bir pandemi durumunda almanya'nın bu duruma iyi hazırlanıp hazırlanmadığını kontrol etmekti.

    almanca bilen arkadaşlar raporu daha iyi okuyup, analiz edebileceklerdir. ben bu sitede, google çeviri sayesinde bir takım bilgileri aktarabildim.
110 entry daha
hesabın var mı? giriş yap