2 entry daha
  • kesinlikle en az 14 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli ki tüm vakalar tespit edilip, salgın kontrol altına alınabilsin. çalışması gereken işyerleri yine çalışsın, dönmesi gereken çark yine dönsün, lakin ben sabah 7'de işe giderken, aynı saatte oltasını alıp balık tutmak için yola çıkan tek beyin hücresi kalmış insanlar için sokağa çıkma yasağı uygulansın.bu süreçte savunduğum ve çok mantıklı olduğunu düşündüğüm bir uygulama şekli;

    -çalışması gereken kurum ve kuruluşları belirle,
    -mobil bir uygulama ile kontrol edilebilecek, her işyerine ayrı karekod üret,
    -bu işyerlerinde çalışanlar sokağa çıktığında, kolluk kuvvetlerine mobil uygulama üzerinden çalışma saat aralağını ve bu saatlerde sokağa çıkabileceğini belgelesin.
    -evde kalan vatandaşlara da, yine e devlet üzerinden, gıda alışverişi yapabilmeleri için sokağa çıkma izni başvuru sekmesi yap,
    -onlar içinde mobil karekod üretilsin ve alışverişe gideceği market ve saati devlet belirlesin. bu sayede yoğunluk ve temas riskini minimize et.
    -alışveriş için başvuru zaman aşımını 3 günde 1 yap ama en az 7 günde 1 çıkılmasını şiddetle tavsiye et.
    -sanal işlemleri yapamayacak vatandaş için ise 183 no'lu telefon aransın, ilgili belediye çalışanları özellikle yaşlı vatandaşların gıda ihtiyaçlarını kapısına götürsün.
    -izni olmadan sokağa çıkana ise, eklenecek bir kanun maddesi ile 5-10 bin tl arası ceza kes. bak bakalım çıkıyor mu sokağa.

    basit bir düzen, etkili sonuç.

    mangalcılar, balıkçılar, koşucular, ben sağlıklıyımcı aptallar, yaşlıların hastalık taşıdığı düşüncesine kapılmış salaklar, gençlerin risk oluşturduğunu idrak edememiş, ölçsen akıl yaşı 3'ü geçmeyecek sığırlar bu sayede sokağa çıkamayacak. bu saydıklarım riskin %90'ını oluşturduğundan, bu süreçte yeni vaka sayısı neredeyse sıfır seviyesine gelecektir.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap