• twitter'da denk geldiğim bir evladın haklı serzenişini barındıran görüntülerdir.

    ilgili tweet

    görüntüler vahim. öncelikle hastanenin kalabalığı, vaka sayısı arttıkça ne hale gelir bilemiyorum.

    ama daha da önemlisi, test yapılan kişilerle başka rahatsızlığı için gelen vatandaşlar aynı ortamda tutuluyor diyor kardeşimiz. babası da oradaymış.

    şimdi bu olsa olsa bir fıkra olabilir. yani o testlerden pozitif çıkacak biri, hastalığını o odadaki herkese yayacak. insanlara sokağa çıkmayın deniyor, sosyal mesafe deniyor. sonra da hastanede gidip kapıyorsun virüsü. şimdi burada testi negatif çıkan da 3 gün sonra pozitif olarak geri dönmeyecek mi?

    ama burada suç o hastanedeki doktorun veya hastane yönetiminin değil. onlar canla başla mücadele ediyorlar biliyorum.

    suçlu 2 aydır virüs için hastane planı yapmayan, müdahale ekibi kuramayan, yığılmayı planlayamayan yöneticilerindir.

    2 aydır bu salgın var. kardeşim hiç mi plan yapmadınız? yakında 50 tane özel hastane var. neden telefon açan insanları bir operatörle görüştürüp, kapasiteye bakıp belli yerlere yönlendirmiyorsunuz? en yakın hastaneye gel. lan hastane ana baba günü olmuş, yönlendirsene insanları daha iyi sağlık hizmeti alabileceği hastanelere.

    yazık değil mi bu insanlara kurbanlık koyun gibi bir hastane salonunda virüs kapmış olma ihtimali olan kişilerle yan yana hastalanmayı bekliyorlar.

    bu devlette 1 tane kafası çalışan adam yok mu ya? kur telefon hattını, bağlat operatöre, yerini öğren, hastanelerden doluluk oranı öğren ve yönlendir. hatta git evinden karantinaya alarak tut getir. hastanın kendi kendine gelmesi bile facia.

    bu dediklerimi yapabilecek imkanı var bu devletin ama yapmıyor. çünkü bu büyük devlet bu kadim millet maalesef beceriksizlerin elinde heba olup gidiyor.

    yazık bize, yazık bu devletin güzel insanlarına. sonra da çıkıp dersiniz zaten yaşlılardı diye utanmadan sıkılmadan. tabi ölen sizin ananız, kardeşiniz, amcanız değil. şehitlerin kelle olduğu yerde bu insanlar da sadece istatistik sizin için. zaten yaşlılardı boşver önemli değiller.

    edit: bu görüntüler karşısında sağlık bakanı müdahale etmek, çözüm üretmek ve açıklama yapmak zorundadır. oraya buraya teşekkür ederek hastalık iyileşmiyor.

    edit2: burada olay corona riski taşıyanlarla diğer hastaların aynı yerde tutulması. hastaneler zaten kalabalık diyerek işin içinden çıkamazsınız
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap