132 entry daha
  • mustafa agabeyi yakinen tanirim. tum kitaplarini (bazilarini 3-4 kere) okudum. hic bir eserinde islamcilik veya din propagandasi yoktur. yalin bir uslupla hayati ve insanlari anlatir, iyilikle kotulugu fotograf ceker gibi yorumsuz betimler. “islamci” diyerek asagilamaya calisanlar bilsin ki o, siyasetten uzak, durust, yalansiz ve en onemlisi guzel bir insandir.

    mustafa kutlu, kasaba insanlarinin hikayelerini anlatir. uslubu yalin, sade ve akicidir. turkceyi cok guzel kullanir. siradan kelimelerle cok buyuk laflar eder, sasirirsiniz. atmosfer oykuleri yazar, sizi icine ceken hikayelerdir bunlar. her bir oykusu, sinema izleme etkisi dogurur. kenan imirzalioglu’nun oynadigi uzun hikayefilminin hikaye ve senaryosu da o’na aittir.

    bu boyledir
    yoksulluk icimizde
    yokusa akan sular
    mavi kuş
    gonul isi
    huzun ve tesaduf
    beyhude ömrüm
    en guzel kitaplaridir.

    (ha, bir de “mustafa kutlu kim amk?” diye entry giren cahil denyolar var aranizda. basitliginizi bu kadar belli etmeyin be oglum. hic bi sey bilmiyorsaniz acin bi google’layin kimdir nedir. omrunu turk edebiyatina adamis beyefendi bir insana saygi duymaniz icin “sizden” olmasina gerek yok...)
143 entry daha
hesabın var mı? giriş yap